17.8 C
Athens
18.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα και διακινούσε κοκαΐνη- Που δρούσαν


    Μια πολυδιάστατη σπείρα αποτελούμενη από 14 άτομα, εκ των οποίων ο ένας είναι κρατούμενος σε φυλακές της χώρας που δραστηριοποιούνταν στις κλοπές αυτοκινήτων και την διακίνηση κοκαΐνης, εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών.
    Δέκα από τα μέλη της σπείρας, συνελήφθησαν μετά από ταυτόχρονη επιχείρηση σε Αθήνα, Αρτέμιδα, Νέα Μάκρη, Κορωπί, Γέρακα και Γλυκά Νερά. Οι κακοποιοί είχαν χωριστεί σε δυο υποομάδες και βρίσκονταν σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους.
    Η πρώτη ομάδα έκλεβε αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές της Αθήνας και στην συνέχεια τα μετέφεραν σε Νέα Μάκρη και Κορωπί όπου τα εγκατέλειπαν για 3 τουλάχιστον ημέρες ώστε να διαπιστώσουν αν έφεραν gps. Στη συνέχεια μετέφεραν το αυτοκίνητο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου γινόταν η αποσυναρμολόγησή του. Τ
    α εξαρτήματα είτε τα χρησιμοποιούσαν για να ανακατασκευάσουν άλλα οχήματα είτε τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά σε ενδιαφερόμενους αγοραστές. Τους καταλύτες λόγω τη μεγάλης οικονομικής τους αξίας τους πουλούσαν σε εταιρεία ανακύκλωσης καταλυτών για άμεση ρευστότητα. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 12 κλοπές οχημάτων.
    Η δεύτερη υποομάδα δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση κοκαϊνης με τα μέλη της να έχουν 480 διαπιστωμένες συναλλαγές.
    Το παράνομο περιουσιακό όφελος για τη σπείρα ξεπερνά τις 154.000 ευρώ, ενώ η πλειοψηφία των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ