• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Καλογρίτσας για ΣΥΡΙΖΑ channel: Ο Αρτεμίου έβρισκε τα λεφτά για λογαριασμό του Νίκου Παππά

lawandorder.gr 25-05-2021 13:21
Καλογρίτσας για ΣΥΡΙΖΑ channel: Ο Αρτεμίου έβρισκε τα λεφτά για λογαριασμό του Νίκου Παππά
«Ο Νίκος Παππάς γνώριζε τις προσφορές που θα έκαναν οι άλλοι υποψήφιοι για απόκτηση τηλεοπτικής άδειας» - Ο κόκκινος εργολάβος είπε ότι ο Νίκος Παππάς του είχε πει να βάλει «24-25 εκατ.ευρώ» για να πάρει άδεια

Σε περαιτέρω αποκαλύψεις για την εμπλοκή του γνωστού δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου στην απόπειρα δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel» προχώρησε ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας συνεχίζοντας την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας είχε υποστηρίξει σε προηγούμενες καταθέσεις ότι έχει στην κατοχή του έγγραφο από τον Νίκο Παππά για το πώς θα μοιραστούν οι μετοχές του τηλεοπτικού καναλιού ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος ως «μπροστινός» κατείχε τις μετοχές της «ομάδας Παππά». Ανέφερε επίσης ότι «ο Αρτεμίου έβρισκε τα λεφτά για λογαριασμό του Παππά».

Κατά την σημερινή του κατάθεση και απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου (Κίνημα Αλλαγής) ο Χρήστος Καλογρίτσας είπε ότι στο επίμαχο έγγραφο αναφέρεται και το όνομα του κ. Αρτέμη Αρτεμίου. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι το σχέδιο προέβλεπε πως η «είσοδος» του γνωστού δικηγόρου στο μετοχικό σχήμα θα γινόταν προκειμένου να επιστραφούν στον κ. Καλογρίτσα τα χρήματα που έδινε ως «μπροστινός».

Διαβάστε το διάλογο Καλογρίτσα-Κεγκέρογλου:

Β. Κεγκέρογλου: Το Α2 τι ήταν;

Χρ. Καλογριτσας: Να το τελειώνουμε το Α2. Ηταν ο Αρτεμίου.

Δ. Μαρκοπουλος: άρα επιβεβαιώνετε όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου - Παππας ήταν ένα. Να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο Α2 - Αρτεμίου στο σημειωματάριο σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;

Χρ. Καλογριτσας: το έχω εξηγήσει σαφώς. Το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππας εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και θα τα συγχωνεύσουνε την επόμενη ημέρα.


Πέραν αυτών ο κ. Καλογρίτσας επανέλαβε ότι ο Νίκος Παππάς, τότε αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ και τον τηλεοπτικό διαγωνισμό, τον είχε ενημερώσει για το ποσό που έπρεπε να προτείνει στην δημοπρασία προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κ. Παππάς γνώριζε τις προσφορές που θα έκαναν οι άλλοι υποψήφιοι.

Κεγκέρογλου: Ποσά σας είχε πει να βάλετε;

Καλογριτσας: 24-25 εκατ. ευρώ

Κεγκερογλου: Μας λέτε πως ο Παππας πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ενα νούμερο.

 

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo