• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μονή Εσφιγμένου: Μείωση ποινής και μετατροπή σε εξαγοράσιμη για τους καταδικασθέντες

Ηλίας Ψυχογιός 25-05-2021 11:28 Τελευταία ενημέρωση: 25-05-2021 11:31
Μονή Εσφιγμένου: Μείωση ποινής και μετατροπή σε εξαγοράσιμη για τους καταδικασθέντες
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναίρεσε την προηγούμενη απόφαση

Μετά από εννέα χρόνια, έλαβε οριστικό τέλος η δικαστική διαδικασία για το περιστατικό με τις μολότωφ, το οποίο είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2013 στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου, στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης το 2019, είχαν καταδικαστεί 8 μοναχοί, οι δύο σε 17 χρόνια κάθειρξη και οι υπόλοιποι 6 σε εννέα.

Σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, μετά από νέα συζήτηση, κατόπιν αναίρεσης της προηγούμενης απόφασης, επέβαλε ποινή, για τους μεν πρώτους, πέντε ετών και έξι μηνών φυλάκισης, μετατραπείσα προς πέντε ευρώ ανά ημέρα ενώ για στους υπόλοιπους έξι ποινές φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών, με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως στους μοναχούς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και πλέον, μετά την καταβολή του ποσού της εξαγοράς, θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς τον κίνδυνο της σύλληψης και να επιστρέψουν στα μοναστικά τους καθήκοντα.

Οι συνήγοροι των μοναχών  κ. Νάστας Σωτήριος,  Μαργαρίτης Λάμπρος και Αλκιβιάδης Γρηγοριάδης, μιλώντας στο Lawandorder.gr εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση και τη λήξη αυτής της δικαστικής διαμάχης.

Διαβάστε περισσότερα:

Δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης των ποινών για τους μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo