• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δημοσκόπηση με μεγάλη διαφορά υπέρ της κυβέρνησης αλλά και «καμπανάκια»

Πέτρος Τρουπιώτης 25-05-2021 07:00 Τελευταία ενημέρωση: 25-05-2021 07:00
Δημοσκόπηση με μεγάλη διαφορά υπέρ της κυβέρνησης αλλά και «καμπανάκια»
Η «κίτρινη κάρτα» στα θέματα της ασφάλειας των πολιτών, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και δυναμικά

Μια νέα δημοσκόπηση, χθες,(της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, επιβεβαίωσε για μια ακόμα συνεχή φορά ότι το πολιτικό σκηνικό στην χώρα, έχει σχεδόν παγιωθεί και η διαφορά του πρώτου κόμματος, της ΝΔ, από το δεύτερο, τον ΣΥΡΙΖΑ, κινείται σε διψήφια ποσοστά.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση αυτή, χτυπάει για μια ακόμα φορά ορισμένα «καμπανάκια», που η κυβέρνηση πρέπει να δει και να αντιμετωπίσει τώρα, πριν αποκτήσουν δυναμική.

Η Δημοσκόπηση έδωσε στην ΝΔ 37,2 δηλαδή σχεδόν ίδιο με την αντίστοιχη δημοσκόπηση πριν ένα μήνα της ιδίας εταιρείας (37,4) και στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 24 (23,8 τον περασμένο μήνα).

Η διαφορά λοιπόν των δυο κομμάτων μένει σε διψήφια ποσοστά και πάνω από 13 ποσοστιαίες μονάδες. Αν μάλιστα κάνεις κάνει αναγωγή και του ποσοστού (14%) των αναποφάσιστων, η ΝΔ ξεπερνά ανετά το 40, δηλαδή ξεπερνά και το ποσοστό των εκλογών του 2019. (Βέβαια και με τέτοια ποσοστά, με την απλή αναλογική που θα γίνουν οι εκλογές δεν ξεπερνά το όριο των 150 βουλευτών, αρά πάμε οπωσδήποτε και σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση).

Και στα άλλα κόμματα, τα ποσοστά δείχνουν στασιμότητα, εκτός ίσως του ΚΙΝΑΛ που δείχνει μια άνοδο 1 σχεδόν μονάδας, που όμως στα δικά του ποσοστά (από 5,9 σε 6,8%) είναι μεγάλη, φτάνει περίπου το 20% της δύναμης του…

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει πολύ μεγάλή δημοτικότητα η οποία σχεδόν φτάνει στα διπλάσια ποσοστά, από αυτά του Α. Τσίπρα.

Όμως η δημοσκόπησή, εμφανίζει και μερικά «καμπανάκια».

Να επισημάνουμε τρία από αυτά.

Το πρώτο έχει να κάνει με το ότι το 53% θεωρεί πως η κυβέρνηση έχει κάνει λάθος στα μέτρα για την πανδημία. Προφανώς, εδώ αποτυπώνεται κάποιου είδους προσωπική δυσαρέσκεια αλλά παράλληλα γίνεται σαφές πως θα χρειαζόταν μια πιο σταθερή στάση.

Το μεγάλο ζήτημα, όμως, το μεγάλο καμπανάκι, θεωρώ ότι βρίσκεται στο θέμα της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας των πολιτών.

Στην σχετική ερώτηση το 67%, δηλαδή δυο στους τρείς πολίτες, νοιώθουν λίγο ή καθόλου ασφαλείς. Και αυτό είναι μεγάλο ζήτημα, μια και τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι αυτά που τελικά καθορίζουν την στάση και την ψήφο των πολιτών.

Εδώ, στον τομέα ασφάλεια, είναι σαφές πως η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία και να «σκληρύνει « την στάση της.

Τέλος, όσον αφορά το ότι ένας στους δυο εργαζομένους θεωρεί πως με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο η κατάσταση γι αυτούς θα είναι δυσμενέστερη, μάλλον μας δείχνει πως δεν έχει γίνει η κατάλληλη ενημέρωση.

Αλλά και αυτό είναι ένα πρόβλημα που η κυβέρνηση πρέπει, άμεσα, να αντιμετωπίσει.

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo