23.6 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Αυτοψία L&O: 8 μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού στο Μουζάκι (Φωτο – Βίντεο)


    Ήταν Σεπτέμβριος του 2020 όταν το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» από την Καρδίτσα είχε στερήσει την ζωή από δυο άτομα, είχε πλημμυρίσει σπίτια και κάτοικοι ορεινών χωριών είχαν αποκλειστεί για ολόκληρα 24ωρα.
    Μεγάλο πλήγμα είχε υποστεί το Μουζάκι, εκεί μια φαρμακοποιός ηλικίας 40 ετών είχε χάσει την ζωή της όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, ενώ γεφύρια γκρεμίστηκαν όπως και το κέντρο υγείας του χωριού.
    Το L&O πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο όπου πραγματοποιούνται εργασίες, με τους κατοίκους όμως να ζητούν την επίσπευσή τους, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, πριν η περιοχή πληγεί ξανά από κάποια δυνατή νεροποντή. Ακόμη και σήμερα, το κτίριο που στέγαζε το κέντρο υγείας παραμένει γκρεμισμένο πάνω από την όχθη του ποταμού, ενώ το γεφύρι που συνέδεε τις δυο πλευρές του χωριού είναι ετοιμόρροπο. Για αυτό άλλωστε στο σημείο υπάρχει ταμπέλα που ενημερώνει πως «απαγορεύεται» η διέλευση.
    Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και το παλιό πέτρινο γεφύρι που συνέδεε το Μουζάκι με τα χωριά της Αργιθέας. Για την εξυπηρέτηση των κατοίκων έχει δημιουργηθεί δρόμο ο οποίος όμως διασχίζει τον ποταμό Πάμισο και δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των διερχόμενων σε περίπτωση νεροποντής. Κατά μήκος του ποταμού, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο του L&O, έχουν δημιουργηθεί πρόχειρα αναχώματα που δεν διασφαλίζουν όμως πως σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων δεν θα παρασυρθούν για να καταλήξουν, όπως και τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε αυλές σπιτιών θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες πολιτών.
    Οι κάτοικοι στον οικισμό «Νησιά» που βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι, ζητούν από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες την επίσπευση των εργασιών τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και ο επαρχιακός δρόμου στον συγκεκριμένο οικισμό, ενώ σε πολλά διαπιστώνεται πτώση βράχων. Οι κάτοικοι έχουν ενημερώσει από τις πρώτες κιόλας στιγμές μέσω υπομνήματος τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προσβλέπουν στην άμεση εντολή για ολοκλήρωση των έργων και της διασφάλισης πρωτίστως της ζωής των κατοίκων και δευτερευόντως των περιουσιών τους.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ