• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η προσφυγή για το διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού, προχωρά η διαδικασία

Κατερίνα Μάνθου 21-05-2021 16:09 Τελευταία ενημέρωση: 21-05-2021 16:09
ΣτΕ: Απορρίφθηκε η προσφυγή για το διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού, προχωρά η διαδικασία
Απερρίφθη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η ένωση εταιρειών «RIADIS TRANSPORTATION HOLDING – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΉΣΕΙΣ»

Απρόσκοπτα μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία για το διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού, καθώς απερρίφθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η ένωση εταιρειών «RIADIS TRANSPORTATION HOLDING – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΉΣΕΙΣ».

Συγκεκριμένα, με την αίτησή της η Ένωση στρέφονταν κατά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αναφορικά με τον επίμαχο διαγωνισμό. Να σημειωθεί πως η αίτηση κατατέθηκε στο ΣτΕ μετά την άρνηση του ΤΑΙΠΕΔ να δώσει παράταση στον διαγωνισμό κατά ένα μήνα.

Το ΣτΕ, ωστόσο, απέρριψε την αίτηση με απόφαση  που εξέδωσε και έκανε δεκτές τις παρεμβάσεις των Ενώσεων Προσώπων: 1) VINCI HIGHWAYS S.A.S.-VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΙΝΑΊΟΣ Α.Ε.-ΑΒΑΞ Α.Ε. και 2) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.- EGIS PROJECTS S.A. Έτσι, μετά την έκδοση της απορριπτικής απόφασης από το ΣτΕ η διαδικασία του διαγωνισμού μπορεί να προχωρήσει.

 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo