23.4 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Μήνυση Παππά σε Κελέτση για τα πρακτικά της προανακριτικής – ΝΔ: Είστε σε πανικό


    Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μάνθου, Χρήστος Μυτιλινιός
    Μήνυση στον Άρειο Πάγο κατέθεσε στις 12 το μεσημέρι ο Νίκος Παππάς, κατά του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής Σταύρου Κελέτση για αλλοίωση των πρακτικών, μετά τις καταθέσεις του Χρήστου Καλογρίτσα. Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς το ανακοίνωσε νωρίτερα σε συνέντευξη στο ρ/σ «Στο Κόκκινο».
    Ειδικότερα στη μήνυσή του ο κ. Παππάς υποστηρίζει ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά της επιτροπής που ερευνά την υπόθεση Καλογρίτσα ουσιώδεις δηλώσεις του επιχειρηματία περί sms και για αυτό ζητεί να ελεγχθεί ποινικά ο κ. Κελέτσης.
    Μάλιστα, στο κείμενο της μήνυσης περιγράφονται αδικήματα, όπως ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος. «Η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της. Δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Παππάς και προσέθεσε: «Καταθέσαμε μήνυση κατά του Προέδρου της Επιτροπής του κ. Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του».
    Από την πλευρά του ο εκ των δικηγόρων του πρώην υπουργού Βαγγ. Γεωργακόπουλος ανέφερε: «Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχτεί από οποιονδήποτε». Ο έτερος δικηγόρος Ιωάννης Μαντζουράνης σημείωσε: «Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να γράφει και να σβήνει. Η επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. Εφαρμόζει και υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Η μαρτυρική κατάθεση όταν, είναι ένορκη είναι αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος και όποιος το παραβιάζει διαπράττει ποινικά αδικήματα».
    Υπενθυμίζεται ο Νίκος Παππάς είχε προαναγγείλει την «επίμαχη» μήνυση από την Τρίτη, ενώ μάλιστα είχε αιτηθεί να ακούσει τη μαγνητοφώνηση της εξέτασης, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν διαγραφές αποσπασμάτων των πρακτικών και εφόσον αυτό αποδειχτεί να γίνει διόρθωση και συμπλήρωσή τους.
    ΝΔ: Είστε σε πανικό
    Άμεση ήταν η αντίδραση της Πειραιώς στην κίνηση του Νίκου Παππά.
    Το κυβερνών κόμμα κάνει λόγο για «πανικό» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εγκαλεί τον Νίκο Παππά καθώς «αντί να απαντήσει σε όσα αποκαλύπτει εναντίον του στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, προχώρησε στο πυροτέχνημα της υποβολής μήνυσης στον Πρόεδρο της Επιτροπής, που εφαρμόζει πιστά τον Κανονισμό της Βουλής».
    Δείτε την ανακοίνωση της ΝΔ:
    Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παππά για όσα έρχονται στο φως από τις καταθέσεις του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, είναι πλέον ολοφάνερος.
    Ο κ. Παππάς, αντί να απαντήσει σε όσα αποκαλύπτει εναντίον του στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, προχώρησε στο πυροτέχνημα της υποβολής μήνυσης στον Πρόεδρο της Επιτροπής, που εφαρμόζει πιστά τον Κανονισμό της Βουλής. Αλήθεια γιατί δεν καταθέτει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα για όσα κατέθεσε εναντίον του, σχετικά με τις “εντολάρες” που έπαιρνε από τον πρώην υπουργό για το στήσιμο του διαγωνισμού, τη “χρηματοδότηση” μέσω δανεισμού για διάφορα εγχειρήματα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, το ότι ο ίδιος “κοιμόταν” στο σπίτι του “Μεγαλοεργολάβου”;
    Αυτά δεν τα διάβασε στα Πρακτικά της Επιτροπής, στα οποία έχει απόλυτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση;
    Όσο κι αν προσπαθούν ο κ. Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ουσία της και να αποφύγουν να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν, δεν θα τα καταφέρουν. Ό,τι κι αν κάνουν, η αλήθεια για όλη αυτή τη σκοτεινή υπόθεση θα αναδειχθεί.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ