• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συνεπιμέλεια: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τα 17 από τα 23 άρθρα του νομοσχεδίου

lawandorder.gr 21-05-2021 12:22
Συνεπιμέλεια: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τα 17 από τα 23 άρθρα του νομοσχεδίου
Το Κίνημα Αλλαγής υπερψήφισε 13 άρθρα και δήλωσε «παρών» σε 6

Σε υπερψήφιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των άρθρων του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια προχώρησαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής περιορίζοντας τις σφοδρές αντιρρήσεις που εξέφρασαν κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση, στην αποχή από την ψήφιση των διατάξεων, για τον τρόπο άσκησης γονικής μέριμνας και τον χρόνο επικοινωνίας γονέων και παιδιών μετά το διαζύγιο.

Ειδικότερα, παρά τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περι νομοσχεδίου που συντάχθηκε κατά παραγγελία οικονομικών συμφερόντων προκειμένου να μετατρέψει τα παιδιά χωρισμένων ζευγαριών σε «βαλίτσες» ή σε «οικόπεδα» προς διαμοιρασμό όπως υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν τα 17 από τα συνολικά 23 άρθρα του νομοσχεδίου. Ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία αλλα απείχαν από την διαδικασία για τα άρθρα 7 και 14 για την «από κοινού και εξίσου» γονική μέριμνα και το χρόνο επικοινωνίας γονιών – παιδιών που αποτελούν πυρηνικές διατάξεις ενώ καταψήφισαν τα άρ. 12 και 14 και δήλωσαν «παρών» στα αρ. 5 και 11.

1

 

Αντίστοιχα και το Κίνημα Αλλαγής που άσκησε σφοδρή κριτική στο επίμαχο νομοσχέδιο ζητώντας να αποσυρθεί και να εισαχθεί η πρόταση για ίδρυση οικογενειακών δικαστηρίων υπερψήφισε 13 άρθρα και δήλωσε «παρών» σε 6.

 

2Να σημειωθεί ότι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων κομμάτων με το ΚΚΕ να μιλά για σύμπλευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την πλειοψηφία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo