• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Σούκρι-Δένδιας: Δεν θα υπάρξει μόνιμη ειρήνευση αν δεν αναληφθεί διεθνής πρωτοβουλία για την επίλυση του Παλαιστινιακού

Θανάσης Αργυράκης 20-05-2021 22:41
Σούκρι-Δένδιας: Δεν θα υπάρξει μόνιμη ειρήνευση αν δεν αναληφθεί διεθνής πρωτοβουλία για την επίλυση του Παλαιστινιακού
Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αχμέντ Χαφέζ (Ahmed Hafez), κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο Σ. Σούκρι τόνισε ότι ο κύριος λόγος για το νέο ξέσπασμα της σύγκρουσης είναι η απουσία πραγματικής προοπτικής για την ειρηνευτική διαδικασία, η οποία απαιτεί την εντατικοποίηση των διεθνών προσπαθειών για την εκ νέου έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ισραηλινής και της παλαιστινιακής πλευρών
Στην απουσία πραγματικής προοπτικής για εκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας και την επίλυση του Παλαιστινιακού, απέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σούκρι, το εκ νέου ξέσπασμα των συγκρούσεων σε Ισραήλ και Γάζα.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αχμέντ Χαφέζ (Ahmed Hafez), κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο Σ. Σούκρι τόνισε ότι ο κύριος λόγος για το νέο ξέσπασμα της σύγκρουσης είναι η απουσία πραγματικής προοπτικής για την ειρηνευτική διαδικασία, η οποία απαιτεί την εντατικοποίηση των διεθνών προσπαθειών για την εκ νέου έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ισραηλινής και της παλαιστινιακής πλευρών.

Από τη μεριά του, ο Ν.Δένδιας εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με άλλα περιφερειακά θέματα, ιδίως τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις και τον συντονισμό μεταξύ τους σε αυτά τα θέματα.

Για την αιγυπτιακή πλευρά, βέβαια, το φλέγον θέμα είναι οι συγκρούσεις σε Ισραήλ - Παλαιστίνη. Κατά τον εκπρόσωπο του αιγυπτιακού υπουργείου, ο Σ.Σούκρι ανέλυσε τις ταχείες εξελίξεις που σημειώθηκαν στα παλαιστινιακά εδάφη, καθώς και τη θέση της Αιγύπτου για το πρόβλημα, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Αιγύπτου για να σταματήσει η στρατιωτική κλιμάκωση, και τις έντονες προσπάθειες και επαφές που γίνονται επί του παρόντος προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορα εκεχειρία.

Ως γνωστόν, πάντως, αν και η Αίγυπτος εμφανίστηκε ως «διαμεσολαβητής» ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo