• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Αφήστε με να το σκεφτώ» - Η ατάκα του Γεωργιανού στους αστυνομικούς που προκαλεί ερωτήματα

lawandorder.gr 19-05-2021 13:27 Τελευταία ενημέρωση: 19-05-2021 13:27
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Αφήστε με να το σκεφτώ» - Η ατάκα του Γεωργιανού στους αστυνομικούς που προκαλεί ερωτήματα
Την πιθανή εμπλοκή του 43χρονου Γεωργιανού στην αποτρόπαια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαϊου, εξετάζουν ο Αρχές

Την πιθανή εμπλοκή του 43χρονου Γεωργιανού στη ληστεία και αποτρόπαια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαϊου, εξετάζουν ο αστυνομικές αρχές.

Ο 43χρονος εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν επιχείρησε να φύγει με πλαστά έγγραφα από τη χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού Κήπων του Εβρου. Χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα κατηγορούμενος για τη βίαιη ληστρική επιδρομή σε σπίτι ηλικιωμένων, μαζί με τέσσερις συνεργούς του, στις 5 Μαρτίου στο Πικέρμι. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και επέστρεψε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου και συνεχίζεται η ανάκρισή του από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα "Καθημερινή" ότι ο Γεωργιανός τηρεί "αρνητική στάση" και δεν δέχεται να συνεργαστεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να χησιμοποίησε τη φράση "αφήστε με να το σκεφτώ", απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι του ζητούσαν να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για τη ληστεία και το έγκλημα Γλυκά Νερά, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος, παρότι έχει χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με αυτά του "κοντόχοντρου" δολοφόνου, αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή του στη δολοφονία της Καρολάιν, ότι αγνοούσε την συγκεκριμένη εγκληματική πράξη, ενώ αρνήθηκε και την συμμετοχή του στην ληστεία ηλικιωμένων στο Πικέρμι, παρότι έχει ταυτοποιηθεί γενετικό υλικό του στο εσωτερικό του σπιτιού.

Στο μεταξύ και ο 33χρονος πιλότος, σύζυγος της άτυχης Καρολάιν, από μία απομακρυσμένη προσπάθεια αναγνώρισης με ηλεκτρονικό τρόπο αρχικά, δεν φαίνεται να μπορεί με πει με σιγουριά πως ο 43χρονος είχε συμμετοχή στο έγκλημα. Δεν αποκλείεται αυτή να γίνει και πίσω από τα… φιμέ τζάμια του δωματίου αναγνωρίσεων κατηγορουμένων αλλά και πιθανή φωνητική προσπάθεια αναγνώρισης, καθώς ο δολοφόνος της Καρολίνας ήταν εκείνος που μίλησε στους "ψηλούς" συνεργούς του σε μία γλώσσα που ο 33χρονος πιλότος δεν μπορούσε να αναγνωρίσει.

Αν υπάρξουν θετικές επισημάνσεις του 33χρονου πιλότου σε επίπεδο αναγνώρισης, ανεξάρτητα του ποσοστού, οι αστυνομικοί θα εντείνουν τις έρευνες αναφορικά με τις κινήσεις του 43χρονου Γεωργιανού, ενώ θα περιμένουν και τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που θα μπορούσαν να τον τοποθετήσουν στον χώρο, τον οποίο βρισκόταν το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την δολοφονία της Καρολίνας.

Οι αστυνομικοί αναμένουν και αποτελέσματα από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την πιθανότητα ταυτοποίησης γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων του 43χρονου Γεωργιανού, στη μοιραία σοφίτα και στο σπίτι της οικογένειας όπου εξελίχθηκε η εισβολή και η αποτρόπαιη δολοφονία της 20χρονης γυναίκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo