• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Άρχισαν τα όργανα»…

Πέτρος Τρουπιώτης 19-05-2021 07:00 Τελευταία ενημέρωση: 19-05-2021 07:00
«Άρχισαν τα όργανα»…
Όσα αποκαλύπτονται στην επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο «Σύριζα channel», θα αναγκάσουν πολλούς να χορέψουν σε ρυθμούς που δεν θα τους είναι καθόλου ευχάριστοι

Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι θυμόσαστε την ανεκδιήγητη εκείνη φράση του Αλ Τσίπρας, στα τέλη του 2014, σύμφωνα με την οποία «εμείς θα παίζουμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν».

Η φράση αυτή, είχε και διάφορες παραλλαγές, όπως για παράδειγμα όταν μιλούσε στην Κρήτη, αντικατέστησε το νταούλι με λύρα και το χορό των αγορών με πεντοζάλη, προφανώς γιατί έτσι πίστευε ότι «πιάνει το λαϊκό αίσθημα».

Ο λαϊκισμός εκείνης της περιόδου, δυστυχώς «έπιασε τόπο», και είδαμε την συνέχεια του, την οποία πληρώσαμε όλοι πολύ ακριβά…

Εμείς, ως χώρα και πολίτες, συνεχίσαμε να χορεύουμε και μάλιστα σε πολύ πιο άσχημούς ρυθμούς.

Τώρα λοιπόν έξι περίπου χρόνια μετρά, φαίνεται ότι τα νταούλια βαράνε για άλλους και οι χοροί, άγνωστο προς το παρόν τι είδους, θα αρχίσουν σε λίγο.

Γιατί στην χθεσινή και προχθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής, που εξετάζει το σκάνδαλο του λεγόμενου « Σύριζα channel», ο άνθρωπος που χρησιμοποίησαν ως «όχημα» για να οργανώσουν αυτό που ήθελαν, άρχισε να αποκαλύπτει τα πάντα.

Και τα όσα ο κ Καλογρίτσας, που και αυτό όπως φαίνεται χρησιμοποιήθηκε από το σύστημα Παπά και μετά πετάχτηκε σαν στημένη λεμονόκουπα, λέει ηχούν όχι μόνον ως νταούλια, αλλά και ως λίρες και ως ζουρνάδες μαζί.

Και ο ήχος τους είναι πολύ δυνατός, κυρίως γιατί όπως φαίνεται ο κ Καλογρίτσας έχει αποδείξεις. Αποδείξεις, μέρος των οποίων κατέθεσε στην επιτροπή, τα sms που αντάλλαξε με τον τότε αρμόδιο υπουργό Ν Παπά, για το τι πρέπει να κάνει στην συνάντηση με τον Λιβανέζο επιχειρηματία, με τον οποίο υπέγραψε και θεωρητικό συμβόλαιο, ώστε να έχει τα χρήματα για την εγγυητική επιστολή για να μπει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.

Τα όσα λέει ο κ Καλογρίτσας (και προφανώς τα όσα ακόμα θα πει και θα αποδείξει) είναι σαφές ότι προκαλούν μεγάλο πονοκέφαλο στην πλευρά του Σύριζα. Γι αυτό και οι βουλευτές του κόμματος, που μετέχουν στην επιτροπή, κάνουν ήδη τα πάντα και για να «εκνευρίσουν» τον μαρτυρά (ρωτάνε χωρίς να παίρνουν τον λόγο, τον διακόπτουν, τον σχολιάζουν), αλλά και ο καταγγελλόμενος υπουργός απειλεί με μηνύσεις…

Όπως φαίνεται πάντως (και όπως όλοι υποψιάζονταν εδώ και χρονιά) η υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ-channel, δεν είναι καθόλου απλή.

Γιατί εκτός των άλλων, φαίνεται ότι θα αποδείξει και την προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης με κάθε τρόπο (νόμιμο η παράνομο) αλλά και το ότι μέσα στην κυβέρνηση, συστήματα και ομάδες, δούλευαν για δικό τους λογαριασμό και κέρδος. Κέρδος κάθε είδους.

Είναι σαφές ότι δεν ήξεραν όλοι τα πάντα. Όπως είναι σαφές ότι και όσοι δεν ήξεραν, δεν νοιαζόταν και πολύ γιατί η λογική του «σοσιαλιστικού σκοπού» φαίνεται να «αγιάζει τα όποια μέσα».

Όμως, το κρίσιμο ερώτημα είναι αν ο τότε πρωθυπουργός Α Τσίπρας, ήξερε τι γινόταν και τα ευλογούσε ή ίσως και να τα ενορχήστρωνε.

Βέβαια, υπάρχει και η θεωρητική πιθανότητα «να μην ήξερε».

Αλλά και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει το ερώτημα. Τι είναι χειρότερο. Ένας πρωθυπουργός που ενορχηστρώνει, ή έστω ξέρει τις παρανομίες που γίνονται ή ένας πρωθυπουργός που δεν ξέρει τι κάνουν οι συνεργάτες του…

Πάντως, όπως και να είναι τα όργανα, νταούλια, λύρες ή ζουρνάδες δεν έχει σημασία, αρχίσαν να παίζουν και ορισμένοι θα πρέπει να ετοιμάζονται να χορέψουν.

Και ο χορός αυτός δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός γι αυτούς…

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo