20.3 C
Athens
20.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα στελέχη της ΕΜΑΚ – Θα αντικαθίστανται όσοι αρνούνται


    Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για τα στελέχη της ΕΜΑΚ σύμφωνα με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.
    Σε σχετική διαταγή με με τίτλο «Εμβολιασμός υπαλλήλων που υπηρετούν στις ειδικές μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών» με ημερομηνία 18 Μαΐου, ξεκαθαρίζεται πως στην ΕΜΑΚ θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό. Μάλιστα έως την 21η Μαΐου, θα πρέπει οι διοικητές των 8 ομάδων ΕΜΑΚ, που αποτελούνται συνολικά από 400 άτομα, να ενημερώσουν το αρχηγείο της πυροσβεστικής πόσοι υπάλληλοι εμβολιάστηκαν, πόσοι θα εμβολιαστούν και πότε και πόσοι αρνούνται τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.
    Στην διαταγή, επισημαίνεται ότι θα δοθεί χρονικό διάστημα για τον εμβολιασμό των στελεχών της ΕΜΑΚ, έως τις 11 Ιουνίου, και όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν από εμβολιασμένους πυροσβέστες.
    Ουσιαστικά είναι η πρώτη δημόσια υπηρεσία στην οποία επιβάλλεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των στελεχών της κατά της covid. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως τα στελέχη της ΕΜΑΚ εμβολιάζονται κατά διαφόρων ασθενειών καθώς καλούνται να μεταβούν ανά πάσα ώρα και στιγμή σε χώρες με ασθένειες που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και θα πρέπει να είναι ασφαλείς, ειδικά σε εποχή πανδημίας, τόσο για τους ίδιους, όσο και για το σύνολο των ομάδων που υπηρετούν.
    Δείτε το έγγραφο
    Με το ίδιο έγγραφο καλούνται τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να το πράξουν ως τις 11 Ιουνίου με την ειδοποίηση ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που θα έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους.
    Καλούνται δε οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ, να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποια στελέχη τους έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.
    Όπως εξήγησαν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στο protothema.gr στις 8 μονάδες της ΕΜΑΚ υπηρετούν 400 άτομα- δύο εξ αυτών γυναίκες. Στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ο εμβολιασμός για μια σειρά ασθενειών ήταν πάντοτε υποχρεωτικός για λόγους επιχειρησιακής ετοιμότητας με δεδομένο ότι ανάλογα με τις ανάγκες μπορεί να βρεθούν σε όλο τον κόσμο: Στελέχη της ΕΜΑΚ έχουν πάει στην Ινδία, στα Πουκέ και αλλού, όπου υπήρξε ανάγκη διεθνούς συνδρομής στην αντιμετώπιση καταστροφών. Ηδη, σχεδόν όλοι οι υπηρετούντες στην ΕΜΑΚ είτε έχουν εμβολιασθεί, είτε έχουν δρομολογήσει τον εμβολιασμό τους. Όσοι τυχόν δεν θελήσουν, τελικά, να εμβολιασθούν κατά της covid, θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ