17.5 C
Athens
19 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Μηνυτήρια αναφορά κατά της Νικολάου στον Άρειο Πάγο από Πολάκη, Ξανθόπουλο και Σπίρτζη


    Για διασπάθιση δημόσιου χρήματος κάνουν λόγο σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο κατά της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου οι τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ,Παύλος Πολάκης (Διαφάνειας Διοικητικής Δράσης), Θεόφιλος Ξανθόπουλος (Δικαιοσύνης) και Χρήστος Σπίρτζης (Προστασίας του Πολίτη).
    Με την αναφορά τους οι κ.κ. Πολάκης, Ξανθόπουλος και Σπίρτζης εγκαλούν την κυρία Νικολάου για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Σε δηλώσεις τους, οι τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως αφορμή για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς αποτέλεσαν οι συμβάσεις απευθείας αναθέσεων για προμήθειες στις φυλακές στην περίοδο της πανδημίας για από τις οποίες φέρεται να έχει ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο.
    Όπως ακόμη ανέφεραν οι κ.κ. Πολάκης, Ξανθόπουλος και Σπίρτζης σε κάποιες περιπτώσεις οι αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια ή δύο μέρες πριν την ανάθεση και άλλες φορές σε εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο των συμβάσεων σε τιμές πολλαπλάσιες από τις τιμές που άλλοι φορείς του δημοσίου αγόρασαν τα ίδια πράγματα τις ίδιες ημέρες.
    «Από την αρχή της πανδημίας, η κ. Νικολάου με πρόσχημα τις έκτακτες συνθήκες, άρχισε να μοιράζει απευθείας αναθέσεις για προμήθειες στις φυλακές. Έχουμε εξαντλήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, έχουμε κάνει δημόσιες παρεμβάσεις αλλά εισπράξαμε από την κυβέρνηση χαλαρή διάψευση, σιωπή και ένοχη αμηχανία» ανέφερε για το θέμα ο κ. Ξανθόπουλος μιλώντας στο Κόκκινο και προσέθεσε: «Διαπιστώσαμε ότι αυτή η ιστορία έχει και ποινική διάσταση και επειδή δεν πρέπει να σιωπούμε όταν η πολιτική δράση ξεπερνά τα όρια, αποφασίσαμε σε θεσμικό επίπεδο να δράσουμε, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη».
    Η μηνυτήρια αναφορά των τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ