Γαλλία: Άδεια παραμονής σε δύο νέους από τη Γουινέα μετά από απεργία πείνας 74χρονου

lawandorder.gr 18-05-2021 04:55
Γαλλία: Άδεια παραμονής σε δύο νέους από τη Γουινέα μετά από απεργία πείνας 74χρονου
Για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και «να αποφασίσουν τι θα κάνουν στο επαγγελματικό μέλλον τους»

Δύο νέοι άνδρες από τη Γουινέα, που απειλούνταν με απέλαση από τη Γαλλία, έλαβαν σήμερα προσωρινή άδεια παραμονής μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, μια απόφαση που χαιρέτισε ο ηλικιωμένος προστάτης τους, ο οποίος πραγματοποιούσε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Αφού επανεξετάστηκαν οι φάκελοι» του Μπουμπακάρ Σόου και του Σιντίκι Τουρέ, με τα νέα στοιχεία που υποβλήθηκαν στις αρχές, η νομαρχία του Σομ αποφάσισε να τους χορηγήσει προσωρινή άδεια παραμονής, ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και «να αποφασίσουν τι θα κάνουν στο επαγγελματικό μέλλον τους», αναφέρεται στην απόφαση.

Η διαδικασία νομιμοποίησης των δύο ανδρών είχε κρατήσει πάνω από τρία χρόνια. Στις 5 Μαϊού ο 74χρονος προστάτης τους, ο Γκι ντε λα Μοτ Σεντ Πιερ, αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας για να μην απελαθεί ο Μπουμπακάρ Σόου, 18 ετών, τον οποίο επιθυμεί επίσης να υιοθετήσει. Ο Σιντικί Τουρέ, 30 ετών, είναι βαφτισιμιός του.

«Ένα από τα βασικά σημεία ήταν να τους δοθεί άδεια εργασίας. Μου το επιβεβαίωσε τηλεφωνικά ο εκπρόσωπος της νομαρχίας», ανέφερε ο ντε λα Μοτ Σεντ Πιερ κάνοντας λόγο για «νίκη σ’ αυτήν τη μάχη».

Στις 13 Μαΐου ο ηλικιωμένος, ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μη κυβερνητικές, ανθρωπιστικές οργανώσεις, μεταφέρθηκε κατεπειγόντως σε νοσοκομείο της Αμιένης και η υγεία του τις τελευταίες ημέρες είχε επιδεινωθεί.

Τη στήριξή του στον ντε λα Μοτ Σεντ Πιερ είχε εκφράσει ο Στεφάν Ραβακλέ, ο φούρναρης της Μπεζανσόν που έκανε απεργία πείνας τον περασμένο Ιανουάριο για να μην απελαθεί από τη Γαλλία ο μαθητευόμενός του, ένας άλλος νεαρός από τη Γουινέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo