Παρενόχληση στους χώρους δουλειάς: Μία σκληρή πραγματικότητα για τις γυναίκες (βίντεο)

lawandorder.gr 18-05-2021 03:19
Παρενόχληση στους χώρους δουλειάς: Μία σκληρή πραγματικότητα για τις γυναίκες (βίντεο)
Αποκαλυπτικά στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης

Σημαντικά ευρήματα για την παρενόχληση στο χώρο εργασίας, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και υπηρεσιών του νησιού.

Με θέμα «Παρενόχληση στο Χώρο Εργασίας» η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης και Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) και τις Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας Κρήτης (ΔΕΠΙΣ Κρήτης), παρουσίασαν μεταξύ άλλων, μία σκληρή πραγματικότητα για τις γυναίκες όπως χαρακτηριστικά είπε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, σύμφωνα με την οποία, «σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, η ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας και σταθερών συνεργειών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, με σκοπό την καταπολέμηση των φαινομένων αυτών και την ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης και αξιολόγησης της προόδου στα κρίσιμα αυτά κοινωνικά ζητήματα».

Στην ημερίδα σε χαιρετισμό της, η γενική γραμματέας Οικογενειακής και Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Γιάννα Χορμόβα, αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που βρίσκεται υπό διαβούλευση, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου θεσμικά και διοικητικά υποστηριζόμενου πλαισίου για την αντιμετώπιση φαινομένων παρενόχλησης στην εργασία και την ουσιαστική υποστήριξη των θυμάτων. Η επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Αγία Βαρβάρα», Φωτεινή Βρύνα τόνισε ότι «είναι κρίσιμο να αναγνωρισθεί η σοβαρότητα του φαινομένου της παρενόχλησης στο χώρο της εργασίας, το οποίο έχει έντονα διαβρωτική και τοξική επίδραση στην ποιότητα της εργασίας και ιδιαίτερα δυσμενείς ή ακόμη και καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους». Επίσης, εξέφρασε τη δέσμευση εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ως προς την ανάπτυξη συνεργασιών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και ως προς τη στήριξη αντίστοιχων δράσεων στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών στη χώρα μας αποκάλυψαν μια σκληρή πραγματικότητα, με δεκάδες γυναίκες από το χώρο του αθλητισμού, της τέχνης, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να αναμετρώνται με τον ίδιο τους τον εαυτό και να καταγγέλλουν φαινόμενα παρενόχλησης και βίας στην εργασία τους. «Ως φορείς της Αυτοδιοίκησης, της πανεπιστημιακής έρευνας και της εργασίας, οφείλουμε να συνάψουμε μια κοινωνική συμφωνία, η οποία θα εδράζεται στην από κοινού δέσμευσή μας ως προς την ανάληψη συντονισμένων και συνεργατικών δράσεων και την υλοποίηση ολοκληρωμένων πολιτικών για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων, την ουσιαστική προώθηση της ισότητας των φύλων στην πράξη και τη δημιουργία ενός κόσμου της εργασίας απαλλαγμένου από κάθε μορφή κακοποίησης, εκφοβισμού και βίας».

Όπως αναφέρθηκε στην ημερίδα, τα γεγονότα και οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ανέδειξαν με τον πιο καταφανή τρόπο, ότι η θυματοποίηση των εργαζομένων και οι κακοποιητικές συμπεριφορές, η βία και ο εκφοβισμός που υφίστανται ενυπάρχουν σε κάθε εργασιακό χώρο και συνιστούν κατάφορη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελούν απειλή για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και πλήττουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και την ίδια τους την υπόσταση. «Η κοινωνική ευαισθητοποίηση, η πληροφόρηση και η ενίσχυση της επίγνωσης σε σχέση με το φαινόμενο και τις μορφές της εργασιακής παρενόχλησης, αλλά και τους μηχανισμούς υποστήριξης και προστασίας των θυμάτων, αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη μιας οργανωσιακής κουλτούρας μηδενικής ανοχής σε οποιασδήποτε μορφή παρενόχλησης, και τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου θα επικρατεί ο αλληλοσεβασμός και η συναδελφική αλληλεγγύη και κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να πραγματώνει το μέγιστο των δυνατοτήτων του», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΠΙΣ Κρήτης, Λάμπρος Βαμβακάς.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν επίσης αποτελέσματα έρευνας, με βάση τα οποία, οι εργαζόμενοι πριν από την πανδημία (2019) πιο συχνά αναφέρουν συμπεριφορές όπως, "παρακολουθούν την απόδοση μου την ώρα που εργάζομαι" (63%), "με επιφορτίζουν με υπερβολικές εργασίες που δε μπορώ εύκολα να διαχειριστώ" (44%), "ασκούν άδικη κριτική στη δουλειά μου" (44%), "μου συμπεριφέρονται με αγένεια" (44%). Μετά την εμφάνιση της πανδημίας (2021), οι συμμετέχοντες πιο συχνά αναφέρουν συμπεριφορές όπως: "με επιφορτίζουν με υπερβολικές εργασίες που δεν μπορώ εύκολα να διαχειριστώ" (20%), "δεν μου επιτρέπουν να απολαμβάνω τα νόμιμα δικαιώματά μου ως εργαζόμενος (16%), "μου συμπεριφέρονται με αγένεια" (15%). Αναφορικά με την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων, τα 2/5 περιγράφουν την υγεία τους ως μέτρια έως κακή, τόσο πριν, όσο και μετά την πανδημία. Το 1/4 αναφέρει μακρά απουσία από εργασία μετά την πανδημία, ενώ το 1/5 είχε δηλώσει το ίδιο πριν από την πανδημία.  

Η έρευνα καταδεικνύει πως πιο ευάλωτοι σε συμπεριφορές παρενόχλησης βρέθηκαν να είναι οι νέοι σε ηλικία, οι άγαμοι και διαζευγμένοι, οι απόφοιτοι τεχνικών σχολών, οι εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου/έργου, οι έχοντες προϋπηρεσία μικρότερη των 5 ετών και οι απασχολούμενοι με ευέλικτα ωράρια εργασίας. Οι εργαζόμενοι που προσδιορίζουν την υγεία τους ως κακή, οι εργαζόμενοι που απουσιάζουν έως 25 ημέρες και οι εργαζόμενοι που αναφέρουν την εμπειρία τουλάχιστον ενός εργατικού ατυχήματος, φαίνεται να υφίστανται περισσότερη παρενόχληση σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Από τα παραπάνω, όπως τονίστηκε στην ημερίδα, προκύπτει ότι πριν από την πανδημία οι εργαζόμενοι δυσφορούσαν κυρίως με συμπεριφορές. Μετά την πανδημία, φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι δυσφορούν με την ασάφεια στο αντικείμενο εργασίας τους, τον παράλογο όγκο της δουλειάς, τις παράλογες προθεσμίες, την έλλειψη εξοπλισμού και τις κακές συνθήκες απομακρυσμένης εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, μετά την εμφάνιση της πανδημίας φαίνεται να μειώνονται συμπεριφορές που στηρίζονται στη διαπροσωπική επαφή και σε άμεσες σωματικές ή λεκτικές απειλές ή χρήση ψυχολογικής. Ωστόσο, μετά την εμφάνιση της πανδημίας φαίνεται να αυξάνονται οι συμπεριφορές συγκεκαλυμένης επιθετικότητας ή η δυσφορία των εργαζόμενων από τις συνέπειες της ανεπαρκούς οργάνωσης της εργασίας από την πλευρά του εργοδότη.

Δείτε το βίντεο της ημερίδας:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo