Στα γαλανόλευκα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (εικόνες και βίντεο)

lawandorder.gr 17-05-2021 22:44
Στα γαλανόλευκα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  (εικόνες και βίντεο)
Για την 200η επέτειο της ελληνικής επανάστασης

Στα γαλανόλευκα φωταγωγήθηκε το βράδυ της Δευτέρας το Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης στη Μακεδονία. Παρουσιάστηκαν ακόμα και μηνύματα για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Στην επιφάνεια των κτηρίων του Μεγάρου θα κυματίζει έως τις 19 Μαΐου μια ψηφιακή ελληνική σημαία.  Μεγάλες δέσμες φωτός από το προαύλιο του κτηρίου θα συμπληρώνουν το ίδιο χρονικό διάστημα το εντυπωσιακό θέαμα που θα είναι ευδιάκριτο σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, στις όψεις του Μεγάρου, θα απεικονίζονται ονόματα Μακεδόνων αγωνιστών του 1821 που συμμετείχαν στην επανάσταση.

Με τον τρόπο η διοίκηση του ΟΜΜΘ θέλησε να τιμήσει την σημαντική επέτειο για την χώρα μας.

Το Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης θέλοντας να αναδείξει και το παραλιακό μέτωπο της πόλης, εγκαινιάζει έναν νέο εξωτερικό φωτισμό μετά από χρόνια, αντικαθιστώντας τους ενεργοβόρους λαμπτήρες με λάμπες Led, χαμηλού κόστους και ενεργειακού αποτυπώματος φιλικού προς το περιβάλλον.

“Μετά από πάρα πολλά χρόνια φωτίζεται ακόμη περισσότερο το παραλιακό μέτωπο της πόλης.  Επιλέξαμε για αυτή την ξεχωριστά μεγάλη τιμή τη 17η Μαΐου είναι η ημέρα έναρξης της επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία. Είναι ένα συμβολικός τρόπος να αποδώσουμε φόρο τιμής στους χιλιάδες που αγωνίστηκαν στη Μακεδονία και που δυστυχώς δεν είναι τόσο γνωστοί στη συμμετοχή τις επανάστασης του 21′ . Από εκεί και πέρα τύχη αγαθή θέλει να φωταγωγούμε το Μέγαρο με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου κάτι το οποίο θα ομορφύνει ακόμη περισσότερο την πόλη μας και θα δώσει μια πιο σωστή εικόνα για την πόλης της Θεσσαλονίκης και την προσέλκυση βέβαια πολλών επισκεπτών” δήλωσε ο Βασίλης Γάκης, πρόεδρος του ΟΜΜΘ.

Ακόμη, όπως επισήμανε ο κ. Γάκης, εντός ολίγων ημερών θα ανακοινωθεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για το καλοκαίρι, το οποίο όπως τόνισε θα είναι εξαιρετικά ιδιαίτερο και διαφορετικό, ενώ κι επίσημα θα ξεκινήσει στις 21 Ιουνίου την πανευρωπαϊκή ημέρα μουσικής.

Τέλος, συμπλήρωσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση του Μεγάρου Μουσικής της Θεσσαλονίκης.

 
 
ΠΗΓΗ:  thestival.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo