Σαουδική Αραβία: Άνοιξαν τα αεροπορικά ταξίδια για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2020

lawandorder.gr 17-05-2021 14:24
Σαουδική Αραβία: Άνοιξαν τα αεροπορικά ταξίδια για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2020
Περιορισμένη κίνηση το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα αναμονής του Διεθνούς Αεροδρομίου Βασιλιάς Χαλίντ, καθώς οι Σαουδάραβες ανησυχούν για τις μεταλλάξεις

Ενθουσιασμός χωρίς ωστόσο πλήθος κόσμου επικράτησε σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο του Ριάντ καθώς η Σαουδική Αραβία ήρε τον περιορισμό ταξιδιών, χωρίς άδεια από τις αρχές, εκτός του κράτους αυτού του Κόλπου.

Οι Σαουδάραβες πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 το λιγότερο δύο εβδομάδες πριν ταξιδέψουν, όσοι έχουν αναρρώσει από την νόσο στη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου και όσοι είναι κάτω των 18 ετών θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2020.

"Είναι υπέροχη αίσθηση, είμαστε χαρούμενοι, ιδιαίτερα μετά τη δύσκολη περίοδο που εμείς και ολόκληρος ο κόσμος έχουμε περάσει", λέει ο Μπαντάρ Αλ Ναουάς, ένας επιβάτης που περιμένει στην αίθουσα αναμονής του Διεθνούς Αεροδρομίου Βασιλιάς Χαλίντ.

Ο επίσης Σαουδάραβας Φαϊζάλ Αλ Ταμίμι λέει ότι ανέμενε τεράστια πλήθη στο αεροδρόμιο, αλλά νωρίς σήμερα το πρωί υπήρχαν λιγοστοί ταξιδιώτες μετά την άρση του περιορισμού στην 01:00 τοπική ώρα.

"Θεωρώ ότι οι πολίτες ανησυχούν για τις παραλλαγές του κορονοϊού, όπως η ινδική, και για τις νέες εξελίξεις σε κάποιες χώρες", λέει ο Αλ Ταμίμι.

Υπάρχουν 13 χώρες τις οποίες οι Σαουδάραβες πολίτες εξακολουθούν να απαγορεύεται να επισκεφθούν χωρίς προηγουμένως να λάβουν άδεια, είτε με απευθείας πτήση ή με ενδιάμεσο σταθμό, εξαιτίας των κινδύνων από την πανδημία.

Η Σαουδική Αραβία με πληθυσμό περίπου 30 εκατομμύρια κατοίκους ανέφερε χθες 825 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 433.094 και 7.162 θανάτους.

Οι αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο εμβόλια έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα στη χώρα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo