Πέντε κρούσματα στη σχολική κοινότητα Λέσβου - Σε καραντίνα έξι εκπαιδευτικοί

lawandorder.gr 17-05-2021 13:49 Τελευταία ενημέρωση: 17-05-2021 13:49
Πέντε κρούσματα στη σχολική κοινότητα Λέσβου - Σε καραντίνα έξι εκπαιδευτικοί
Πέντε μολύνσεις με κορονοϊό στη σχολική κοινότητα της Λέσβου εντοπίστηκαν με τα self tests από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι σήμερα
Πέντε μολύνσεις με κορονοϊό στη σχολική κοινότητα της Λέσβου εντοπίστηκαν με τα self tests από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι σήμερα.

Την Πέμπτη βεβαιώθηκε ότι ήταν θετική στον ιό, δασκάλα του δημοτικού σχολείου Καλλονής και σε προληπτική καραντίνα τέθηκαν άλλοι πέντε εκπαιδευτικοί, στενές επαφές του κρούσματος.

Την Παρασκευή, θετικοί στο ιό βεβαιώθηκαν δύο μαθητές σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή της Γέρας και το Σάββατο ένας καθηγητής σε σχολείο της πόλης.

Σήμερα ένας μαθητής δημοτικού σχολείου της πόλης της Μυτιλήνης δηλώθηκε θετικός στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας. Όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είναι καλά στην υγεία τους και οι περισσότεροι ασυμπτωματικοί.

Στο δημοτικό σχολείο Καλλονής, χθες έγινε απολύμανση στους χώρους των διδασκόντων και στην τάξη του θετικού κρούσματος, ενώ τροποποιήθηκε το ωράριο λειτουργίας του σχολείου και τα παιδιά σε τέσσερα τμήματα σχολάνε νωρίτερα, ενώ τροποποιήθηκε και το ωράριο του Ολοήμερου σχολείου.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ζήτησε οι τέσσερις αυτές τάξεις να κάνουν με τηλεεκπαίδευση όμως πλέον δεν προβλέπεται αυτή η διαδικασία. Θετικό το γεγονός ότι κανένα θετικό κρούσμα δεν εντοπίστηκε στο σχολείο από τη διαδικασία των self tests που δηλώθηκαν σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας. Από σήμερα η διαδικασία των self tests θα γίνεται μία και όχι δύο φορές την εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo