Μητσοτάκης για εκλογές: Δεν είναι γραμμένο και στην πέτρα…

Law and Order 17-05-2021 13:15 Τελευταία ενημέρωση: 17-05-2021 13:15
Μητσοτάκης για εκλογές: Δεν είναι γραμμένο και στην πέτρα…
«Τι ακούτε για εκλογές;» «Δεν ακούμε κάτι», απάντησε ο «Βηματοδότης» σχεδόν αυτόματα, για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο Πρωθυπουργός, που διαθέτει και το σχετικό προνόμιο, έχει απορρίψει το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα εξαντλήσει την τετραετία»

Συνομιλητής του «Βηματοδότη», επιφανής οικονομικός παράγων, αφού περιέγραψε με μέγα ενθουσιασμό τη μεταπανδημική ευκαιρία που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως και τις δυνατότητες ανασυγκρότησης της οικονομίας που προσφέρουν τα δεκάδες δισ. ευρώ των ευρωπαϊκών πόρων, έθεσε το προσφιλές ερώτημα που έρχεται και επανέρχεται στους οικονομικούς κύκλους:

«Τι ακούτε για εκλογές;» «Δεν ακούμε κάτι», απάντησε ο «Βηματοδότης» σχεδόν αυτόματα, για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο Πρωθυπουργός, που διαθέτει και το σχετικό προνόμιο, έχει απορρίψει το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα εξαντλήσει την τετραετία».

«Αυτά τα ξέρω και εγώ» ανταπάντησε ο συνομιλητής, «αλλά γνωρίζω επίσης ότι πολλοί υπουργοί πιέζουν για εκλογές τον προσεχή Οκτώβριο ή το αργότερο την άνοιξη του 2022, επειδή πιστεύουν ότι εκλογές κάνεις όταν οι προσδοκίες είναι υψηλές και σε χρόνο κατά τον οποίο η αντιπολίτευση είναι αδύναμη. Επιπλέον», έσπευσε να προσθέσει, «εκτιμώ ότι οι εκλογές θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, θα απαλλάξουν τη χώρα από τον πολιτικό κίνδυνο και θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη εφαρμογή του σχεδίου ανασυγκρότησης της οικονομίας».

Προς επίρρωση μάλιστα του σεναρίου των πρόωρων εκλογών, μετέφερε έναν διάλογο που φέρεται να είχε ο Πρωθυπουργός με κάποιους υπουργούς, σύμφωνα με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε μεν στην επιλογή του, αλλά δεν ήταν τόσο απορριπτικός όσο στο πρόσφατο παρελθόν. Κατά τον συνομιλητή, ο Πρωθυπουργός απάντησε χαρακτηριστικά στους διεκδικούντες τις πρόωρες εκλογές υπουργούς: «Είπα ότι θα εξαντλήσω την τετραετία, αλλά δεν είναι γραμμένο και στην πέτρα».

Με άλλα λόγια, άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό… Επειδή ωστόσο ο «Βηματοδότης» παραμένει δύσπιστος και η δεοντολογία επιβάλλει διασταύρωση, ρώτησε τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και τον βεβαίωσαν ότι ο Πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί και δεν αλλάζει, αν και έδειξαν να αναγνωρίζουν ως μητσοτακική τη ρήση «…δεν είναι γραμμένο και στην πέτρα».

Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, παρά την επιμένουσα σεναριολογία, δεν φαίνεται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αν και ο αιφνιδιασμός πάντα θα γοητεύει τον έχοντα το προνόμιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo