Γκερέκου: Στόχος του ΕΟΤ η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

lawandorder.gr 17-05-2021 11:53 Τελευταία ενημέρωση: 17-05-2021 11:53
Γκερέκου: Στόχος του ΕΟΤ η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
Μια πιο κανονική ροή τουριστών στην Ελλάδα αναμένει έως τον Ιούνιο η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου η οποία μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» τόνισε ότι δειλά – δειλά έχουμε τις πρώτες θετικές ενδείξεις μετά το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού
Μια πιο κανονική ροή τουριστών στην Ελλάδα αναμένει έως τον Ιούνιο η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου η οποία μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» τόνισε ότι δειλά – δειλά έχουμε τις πρώτες θετικές ενδείξεις μετά το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.
 
Η κ. Γκερέκου είπε πως προς τα τέλη Ιουνίου θα υπάρξει ένα αρκετά ικανοποιητικό τουριστικό ρεύμα ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αναμένεται ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών. Στόχος πρόσθεσε είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
 
Στο ερώτημα εάν είναι ρεαλιστικός ο στόχος για το 50% των τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα το 2019, η πρόεδρος του ΕΟΤ τόνισε ότι όλα δείχνουν ότι σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα από την περσινή χρονιά και τόσο οι φορείς του τουρισμού όσο και ο ΕΟΤ με διστακτικότητα «βλέπει» ένα 40% και στην πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη φτάνει στο 50% «εφόσον η επιμήκυνση συμβεί και πάει και έως τον Οκτώβριο».
 
Σύμφωνα μάλιστα με τους tour operators υπάρχει πολύ υψηλό ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα. Η κ. Γκερέκου τόνισε πως οι ευρωπαϊκές χώρες είναι η βασική αγορά της Ελλάδας ενώ για τη Βρετανία όπου υπάρχουν προβλήματα, εξέφρασε την ελπίδα ότι από τον Ιούνιο θα αρχίσουν να απελευθερώνονται οι ταξιδιώτες σε σχέση με την καραντίνα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo