• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νέο παραλήρημα του Τούρκου υφΥΠΕΞ, Κιράν: Η μειονότητα στη Θράκη είναι τουρκική

lawandorder.gr 17-05-2021 10:41
Νέο παραλήρημα του Τούρκου υφΥΠΕΞ, Κιράν: Η μειονότητα στη Θράκη είναι τουρκική
«Η μειονότητα είναι "τουρκική" και έχει αυτονομία για την εκπαίδευση και τη θρησκεία», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν

Για καταπιεστική πολιτική στην "τουρκική" μειονότητα της Θράκης, κατηγορεί την Ελλάδα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

"Η μειονότητα είναι "τουρκική” και έχει αυτονομία για την εκπαίδευση και τη θρησκεία", επεσήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

"Δεν θα επιτρέψουμε, με κανέναν τρόπο, τη διάβρωση των δικαιωμάτων που παραχωρήθηκαν στην "τουρκική” μειονότητα της Δυτικής Θράκης με τη Συμφωνία της Λωζάνης" είπε.

Και πρόσθεσε: "Η άρνηση του ελληνικού κράτους ότι η μειονότητα είναι "τουρκική”, δεν εξαλείφει την "τουρκική ταυτότητα” των ομογενών μας. Ενώ το καθεστώς της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και η αυτονομία της ως προς την εκπαίδευση και τη θρησκεία καθορίζονται από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης και διασφαλίζονται από το διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τους "εκλεγμένους” θρησκευτικούς ηγέτες της μειονότητας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo