• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο φράχτης στον Έβρο και οι επικίνδυνες ιδεοληψίες ορισμένων

Πέτρος Τρουπιώτης 17-05-2021 07:12 Τελευταία ενημέρωση: 17-05-2021 07:12
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο φράχτης στον Έβρο και οι επικίνδυνες ιδεοληψίες ορισμένων
Οι χώρες έχουν σύνορα και οφείλουν να τα προστατεύουν με κάθε τρόπο. Απλά πράγματα

Έπρεπε ή όχι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να φωτογραφηθεί στον φράχτη στα σύνορα στον Eβρο ή όχι:
Το ερώτημα , για κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, προφανώς και μοιάζει ακατανόητο.
Προφανώς η κ Σακελλαροπούλου, μια και βρέθηκε στην περιοχή για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης, είχε όχι μόνον την δυνατότητα , αλλά και την υποχρέωση να φτάσει μέχρι τα σύνορα και με την παρουσία της εκεί να επιβεβαίωση την ελληνική αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση τους.
Εξάλλου, τέτοιες ήταν και οι δηλώσεις της, μπροστά στον φράχτη του Έβρου.

Μόνον που η επίσκεψη της εκεί και η φωτογράφιση της, προκάλεσε τα …προοδευτικά αντανακλαστικά ορισμένων.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, έσυρε πρώτος τον χορό, γράφοντας αναμεσά στα άλλα στο fb:

«…μας λυπεί βαθύτατα. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους της επίσκεψής της εκεί και των δηλώσεων της, με φόντο αυτό το “τείχος”, που δεν προσφέρει καμία ουσιαστική προστασία στα σύνορα από την τουρκική επιθετικότητα, αλλά λειτουργεί ως προπύργιο αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας και ως συμβολική επιβράβευση ρατσιστικών και εθνικιστικών στερεοτύπων».

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του κ Βαρουφάκη, ο νεαρός Κριθαρίδης, θεώρησε ότι πρέπει να είναι πιο οξύς , μια και προφανώς πιστεύει πως έτσι τονίζεται και η «προοδευτική και αριστερή» γραμμή του κόμματος.

Δήλωσε λοιπόν πως η εικόνα αυτή είναι « αποκρουστική και ντροπιαστική», ενώ παράλληλα συνέκρινε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Ορμπαν και τον Τράμπ.

Βέβαια, ο νεαρός εκπρόσωπος του κ Βαρουφάκη, έσπευσε να ρίξει και μια βολή κατά του ΣΥΡΙΖΑ (σου λέει ας τσιμπήσω και από εκεί κανένα ψήφο) λέγοντας αυτάρεσκα «Να την χαίρεται η “προοδευτική, ριζοσπαστική αριστερά” που την υπερψήφισε».

Ούτε ο κ Φίλης , μια και είναι και έμπειρος δημοσιογράφος , ούτε ο κ Κριθαρίδης (λόγω του νεαρού της ηλικίας του και της απειρίας του), δεν δικαιολογούνται να αγνοούν βασικά πράγματα, για το τι έγινε πέρυσι στον Έβρο και γιατί έγινε ο φράχτης.

Όπως επίσης ότι η όλη κίνηση τότε της Τουρκίας, ήταν μια οργανωμένη προσπάθεια «εισβολής» κάθε είδους ανθρώπων, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν προσφυγές που έγιναν «παιχνίδι στα χεριά της Αγκύρας».

Αλλά και να μην το ήξεραν τους το επισήμανε η ιδιά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις δηλώσεις της ακριβώς εκεί, στον φράχτη:

«"Ελπίζω και εύχομαι γεγονότα όπως αυτά που έζησαν οι ακρίτες μας το 2020 με την εργαλειοποίηση της δυστυχίας κατατρεγμένων ανθρώπων να μην επαναληφθούν. Και η καλύτερη εγγύηση για αυτό είναι η αποφασιστικότητα, η ετοιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχουν το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας, που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης".

Είναι λοιπόν σαφές, ότι έχουμε να κάνουμε με μια εντελώς διαφορετική λογική για το τι σημαίνει κράτος, σύνορα, νομιμότητα και άλλα σχετικά.

Μόνον που εδώ , η ιδεοληψία ορισμένων, χτυπά ευθέως την εθνική ακεραιότητα της χώρας.
Ας μην γυρίσουμε πίσω σε εκείνο το ανεκδιήγητο του κ Τσίπρα ότι οι θάλασσα δεν έχει σύνορα.
Οι χώρες έχουν σύνορα και οφείλουν να τα προστατεύουν, από οποιονδήποτε, με κάθε τρόπο. Απλά πράγματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo