Grosjean: Ζήτησα τη βοήθεια ψυχολόγου για να ξεπεράσω το ατύχημα

lawandorder.gr 15-05-2021 11:40
Grosjean: Ζήτησα τη βοήθεια ψυχολόγου για να ξεπεράσω το ατύχημα
O Romain Grosjean μίλησε για το φρικιαστικό ατύχημα που είχε στον περσινό αγώνα της Formula 1 στο Bahrain, όπου ο Γάλλος μετά από μία σφοδρή σύγκρουση στις μπαριέρες παγιδεύτηκε στο φλεγόμενο μονοθέσιο της Haas για αρκετά δευτερόλεπτα

Τελικά κατάφερε μόνος του να απεγκλωβιστεί και με τη βοήθεια του ιατρικού προσωπικού απομακρύνθηκε από τις φλόγες, έχοντας αποκομίσει κάποια εγκαύματα στα χέρια του. Ο Γάλλος ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς η σφοδρότητα του ατυχήματος ήταν τέτοια που θα μπορούσε να έχει οδυνηρές συνέπειες.

Μιλώντας για το ατύχημα στο επίσημο Podcast της Formula 1, ο πρώην οδηγός της Haas τόνισε ότι έχει συζητήσει για το ατύχημα με την οικογένειά του, ενώ απευθύνθηκε και σε ψυχολόγο για να τον βοηθήσει να μην έχει άσχημες αναμνήσεις από τα όσα συνέβησαν που θα τον ταλαιπωρούν στο μέλλον.

«Ναι, τα παιδιά το ζήτησαν», απάντησε ο Γάλλος, όταν ρωτήθηκε αν έχει ξαναδεί το ατύχημα.

«Είχαν πολλές ερωτήσεις. Το παρακολούθησα με τα παιδιά μου, με τη γυναίκα μου. Μπορώ να το μιλήσω ανοιχτά. Δούλεψα με έναν ψυχολόγο μετά από αυτό, για να βεβαιωθώ ότι δεν υπήρχαν αναδρομές ή εφιάλτες ή κάτι κακό από αυτό. Είχα μερικά flashbacks και μια φάση στο ατύχημα που έπρεπε να καταλάβω, να κατανοήσω με τον ψυχολόγο μου», πρόσθεσε.

«Η μία περίπτωση ήταν νωρίς το πρωί, στις 6, και ο γιος μου με ξύπνησε. Και η άλλη ήταν όταν πήγαινα για χειρουργική επέμβαση στα χέρια μου στη Γενεύη, με κοίμισαν (με αναισθητικό), οπότε υποθέτω ότι υπήρχαν όλα τα συστατικά για να μην αισθανθώ καλά και να θυμηθώ πώς ήταν το νοσοκομείο στο Μπαχρέιν όταν βρισκόμουν στο κρεβάτι» .

«Αυτά ήταν τα δύο flashbacks που είχα. Από τότε δεν είχα ποτέ εφιάλτη. Μπορώ να παρακολουθήσω τη σύγκρουση χωρίς κανένα πρόβλημα, μπορώ να μιλήσω για αυτήν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ναι, γνωρίζετε ότι το χέρι μου δεν είναι σε καλή κατάσταση – δεν μπορώ να πάω στον ήλιο, πρέπει να είμαι προσεκτικός με τις κρύες θερμοκρασίες, με τις καυτές θερμοκρασίες και ούτω καθεξής. Αλλά επίσης λειτουργεί – μπορώ να παίξω με τα παιδιά μου, μπορώ ακόμα να χτίσω τα Lego μου, και αυτό έχει σημασία.»

Όντας πλέον αγωνιζόμενος στα Indycars και έτοιμος για τις δοκιμές με την Mercedes στο Paul Ricard, ο Γάλλος τονίζει ότι έχει αλλάξει μετά το ατύχημα, καθώς το γεγονός ότι επιβίωσε τον έχει οδηγήσει να αλλάξει την προσέγγισή του στη ζωή γενικότερα.

«100% και μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά επιτρέψτε μου να το εξηγήσω», είπε ο Γάλλος, όταν ρωτήθηκε αν είναι πιο χαρούμενος μετά το ατύχημα.

«Κάθε μέρα που ζω από τότε είναι σαν μια μέρα επιπλέον. Ήμουν τόσο κοντά στο να μην είμαι πλέον εδώ που με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο όμορφη είναι η ζωή. Ναι, μπορεί να γκρινιάζω εδώ και εκεί – για μια πτήση που ακυρώνεται ή χάνει χρόνο, πράγματα για τα οποία θα γκρίνιαζα και θα εξακολουθήσω να το κάνω».

«Αλλά επίσης κάθε πρωί ξυπνάω, πρέπει να αφαιρώ τα γάντια μου από σιλικόνη και να βάζω κάποια κρέμα στα χέρια μου και θυμάμαι ότι είμαι ζωντανός, είμαι εδώ. Μπορώ να παίξω με τα παιδιά μου, μπορώ να αγωνιστώ ξανά, έχω δίπλα μου μια υπέροχη γυναίκα. Είμαι πιο ευτυχισμένος στη ζωή, απλώς και μόνο επειδή συνειδητοποίησα πόσο καλή είναι η ζωή ακόμη και με τα προβλήματά της. Θα ήταν αρκετά βαρετό αν δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στη ζωή».

«Είναι πολύ τρελό να πιστεύω ότι έπρεπε να βρεθώ τόσο κοντά στο θάνατο για να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή δεν είναι «δωρεάν» – πρέπει να τη ζήσεις», είπε ο Grosjean.

ΠΗΓΗ: f1fan.gr

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo