• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Άρση lockdown: Aυξημένη κίνηση σε λιμάνια και διόδια

lawandorder.gr 15-05-2021 08:16 Τελευταία ενημέρωση: 15-05-2021 08:17
Φωτογραφία αρχείου
Άρση lockdown: Aυξημένη κίνηση σε λιμάνια και διόδια
Πολλοί πολίτες εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ, μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις

Όπου φύγει-φύγει... οι Αθηναίοι. Μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, πολλοί πολίτες εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ. Αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια, στα πλοία, και στα ΚΤΕΛ.

Με γεμάτες τις βαλίτσες οι Αθηναίοι, άλλοι για Σαββατοκύριακο, άλλοι στο εξοχικά τους κι άλλοι για δουλειά στα νησιά, φεύγουν από το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας και η χαρά τους δεν κρύβεται. Οι έλεγχοι είναι εντατικοί σε όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς οι πολίτες πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid ή self test ή βεβαίωση νόσησης.

Όσο περνάει η ώρα, τόσο αυξάνεται και η κίνηση στα διόδια. Η χαρά επέστρεψε μετά από έξι μήνες και μετά το όνειρο για Πάσχα στο χωριό, το οποίο ναυάγησε, η έξοδος των εκδρομέων εντείνεται.

Μόνο το πρώτο 12ωρο μετά την άρση των περιορισμών, 38.795 οχήματα εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής. Ωστόσο, η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου διεξάγεται κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με την Τροχαία.

Παρόμοια εικόνα και στην Θεσσαλονίκη

Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου σχηματίζονται ουρές στους κεντρικούς δρόμους από εκδρομείς που αναζητούν ανάσες δροσιάς στις παραλίες της Χαλκιδικής.

Την ίδια ώρα, χωρίς sms και ραντεβού για ψώνια βγαίνουν στην αγορά οι καταναλωτές.

Τους πρώτους επισκέπτες υποδέχθηκαν χθες τα μουσεία, τα οποία άνοιξαν τις πύλες του, ενώ για πρώτη φορά η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκίνησε στις 12:30 το βράδυ της Παρασκευής.

Διαβάστε και:

«Ελευθερία» από την Παρασκευή αλλά το 300άρι παραμένει – Πότε επιβάλλεται

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo