Γέμισε εκδρομείς το λιμάνι του Πειραιά - Πάνω από 4.000 οι επιβάτες μέχρι το βράδυ της Παρασκευής

lawandorder.gr 15-05-2021 00:49 Τελευταία ενημέρωση: 15-05-2021 00:50
Φωτό αρχείου
Γέμισε εκδρομείς το λιμάνι του Πειραιά - Πάνω από 4.000 οι επιβάτες μέχρι το βράδυ της Παρασκευής
Αυξημένη η κίνηση και στα ΚΤΕΛ του Κηφισού από επιβάτες που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν πρώτοι την απελευθέρωση των μετακινήσεων

Ο κάβος λύνεται, η μπουκαπόρτα σηκώνεται, το πλοίο αναχωρεί και οι επιβάτες στο κατάστρωμα αποχαιρετούν το λιμάνι. Επιτέλους.... ταξίδι στα νησιά. Οι μπάρες ανοίγουν και τα οχήματα περνούν τα διόδια προς κάθε κατεύθυνση.

Τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ ανάβουν τις μηχανές και γεμάτα επιβάτες πια αναχωρούν για την ηπειρωτική χώρα. Με υπομονή περίμεναν οι επιβάτες των πλοίων να επιβιβαστούν για το πρώτο ταξίδι στο νησί.

Οι πρώτοι βιαστικοί έφτιαξαν βαλίτσες και επιβιβάστηκαν στα πλοία για τα νησιά. Οι υπάλληλοι των ακτοπλοϊκών εταιρειών, μαζί με τα εισιτήρια, ζητούσαν από τους επιβάτες τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν.

Όσοι ταξιδεύουν ακτοπλοϊκώς ή αεροπορικώς προς τα νησιά, πρέπει να προσκομίσουν:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση ή
  • Βεβαίωσης νόσησης, που θα ισχύει μετά τους δύο μήνες και έως και εννέα μήνες μετά
  • Αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ή
  • Rapid test 24 ωρών ή
  • Self test 24 ωρών

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ο οποίος επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos», ανακοίνωσε την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα σε 85% για όσα διαθέτουν καμπίνες και 80% για όσα δεν διαθέτουν. Από τα διόδια έφυγαν προς όλες τις κατευθύνσεις πολλοί οδηγοί, από τους πρώτους που θέλησαν να εκμεταλλευτούν το άνοιγμα και να περάσουν ένα σαββατοκύριακο στο χωριό.

Αυξημένη η κίνηση και στα ΚΤΕΛ του Κηφισού από επιβάτες που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν πρώτοι την απελευθέρωση των μετακινήσεων. Για όσους ταξιδεύουν με αυτοκίνητο ή λεωφορείο από νομό σε νομό, απευθύνεται ισχυρή σύσταση για τακτικά διαγνωστικά τεστ.

Πηγή: parapolitika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo