ΟΤΕ: Εξέδωσε δύο ομόλογα 350 εκατ. ευρώ - Το ένα με αρνητικό επιτόκιο

lawandorder.gr 14-05-2021 20:20
ΟΤΕ: Εξέδωσε δύο ομόλογα 350 εκατ. ευρώ - Το ένα με αρνητικό επιτόκιο
Τα έσοδα από τα νέα ομόλογα θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του ομολόγου ποσού 200 εκατ. της OTE plc

Ο ΟΤΕ μέσω της θυγατρικής του, ΟΤΕ Plc, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, προχώρησε σήμερα στην έκδοση δύο ομολόγων, ένα ύψους 150 εκατ. ευρώ και ένα 200 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως το πρώτο ομόλογο έχει αρνητικό επιτόκιο καθώς η ετήσια απόδοση του διαμορφώθηκε σε -0,237%, ενώ η απόδοση του δεύτερου στο 0,627%. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για το πρώτο στην ιστορία του Οργανισμού με αρνητικό επιτόκιο.

Τα νέα ομόλογα αναλήφθηκαν πλήρως από την Deutsche Telekom AG. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ομίλου στο ΧΑ «τα νέα ομόλογα εκδόθηκαν από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ Α.Ε., στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων (GMTN Programme), που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και δεν είναι εισηγμένα προς διαπραγμάτευση. Η εκκαθάριση πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Μαΐου 2021.

Τα έσοδα από τα νέα ομόλογα θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του ομολόγου ποσού 200 εκατ. της OTE plc, λήξεως Ιουνίου 2021, καθώς και για γενικές επιχειρηματικές ανάγκες του Ομίλου ΟΤΕ».

Πηγή: protothema.gr

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo