• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σούγκα: Η διεξαγωγή ασφαλών Αγώνων είναι δυνατή εάν εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα

lawandorder.gr 14-05-2021 16:55 Τελευταία ενημέρωση: 14-05-2021 16:56
Σούγκα: Η διεξαγωγή ασφαλών Αγώνων είναι δυνατή εάν εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα
Δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε σήμερα ότι η διεξαγωγή «ασφαλών» Ολυμπιακών Αγώνων είναι δυνατή, εάν εφαρμοστούν αυστηρά προληπτικά μέτρα που θα κρατήσουν τους Ιάπωνες μακριά από το να έρχονται σε επαφή με όσους φτάνουν στη χώρα για τους Αγώνες.

Η δήλωση αυτή ακολούθησε την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε ακόμη τρεις νομαρχίες, οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία covid-19, λόγω της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές.

Οι νομαρχίες Χοκάιντο, Οκαγιάμα και Χιροσίμα θα τεθούν από την Κυριακή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία έχει κηρυχθεί ήδη στην Οσάκα, το Τόκιο και άλλες τέσσερις νομαρχίες, ως τις 31 Μαΐου.

Επίσης, πολίτες που είναι αντίθετοι στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων κατέθεσαν αναφορά με το αίτημά τους για την ακύρωσή τους, την οποία έχουν υπογράψει διαδικτυακά περισσότεροι από 352.000 άνθρωποι.

Την αίτηση με τίτλο «Ακυρώστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για να προστατεύσετε τις ζωές μας» δημιούργησε στις αρχές Μαΐου ο δικηγόρος και πρώην υποψήφιος για τη θέση του κυβερνήτη του Τόκιο, Κένζι Ουτσουνομίγια.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι αναβλήθηκαν για ένα έτος λόγω της πανδημίας Covid-19, πρόκειται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου και να ολοκληρωθούν στις 8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo