Γιατί έγινε η γυμνή φωτογράφιση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Τι λέει ο φωτογράφος

lawandorder.gr 14-05-2021 13:54 Τελευταία ενημέρωση: 14-05-2021 13:54
Γιατί έγινε η γυμνή φωτογράφιση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Τι λέει ο φωτογράφος
«Το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε ήταν κατά του βιασμού. Δεν θέλαμε να αναστατώσουμε» δηλώνει ο Γιώργος Τριανταφύλλου

Απαντήσεις για τον λόγο που έγινε η γυμνή φωτογράφιση νεαρής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίνει ο φωτογράφος Γιώργος Τριανταφύλλου μιλώντας στο makthes.gr. Μια φωτογράφιση που τα backstage της έγιναν viral, με στιγμιότυπα που το μοντέλο περπατούσε γυμνή στη μέση του δρόμου.

Ένα σημαντικό μήνυμα και επίκαιρο είχε σκοπό να περάσει η συγκεκριμένη φωτογράφιση. «Το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε ήταν κατά του βιασμού. Συμβολικά το μοντέλο ήταν γυμνή, για να τονίσουμε πως τα σχόλια για προκλητικό ντύσιμο και κοντά φορέματα δεν πρέπει να ακούγονται ως δικαιολογίες. Ακόμα και γυμνή να βγει στον δρόμο μια γυναίκα, δεν έχει δικαίωμα κανείς να τη βιάσει ούτε σωματικά αλλά ούτε λεκτικά» δηλώνει ο Γιώργος Τριανταφύλλου για την φωτογράφιση.

gimnifotografisi12.jpg

Κανείς δεν γνώριζε περισσότερες πληροφορίες για όσα έγιναν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, γύρω στις 22:00, στη μέση του δρόμου με κατοίκους και περαστικούς να απορούν για όσα έβλεπαν. «Σκοπός μας δεν ήταν να αναστατώσουμε ούτε την στιγμή της φωτογράφισης, ούτε μετά. Δεν ήταν περισσότερα από 10 άτομα γύρω μας την ώρα της φωτογράφισης. Σταμάτησαν, ρώτησαν τι συμβαίνει και τους φάνηκε ενδιαφέρον. Δεν τους φάνηκε παράξενο» λέει ο φωτογράφος.

Γενικότερα ο κ. Τριανταφύλλου ασχολείται ως φωτογράφος με ευαίσθητα θέματα, ενώ φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στην ιταλική «Vogue». «Μου αρέσει να κάνω φωτογραφίσεις που θίγουν κοινωνικά ζητήματα. Στο παρελθόν, φωτογράφισαν τις ουλές μιας γυναίκας που πέρασε καρκίνο και δημοσιεύθηκαν στη Vogue στην Ιταλία. Έδειχναν μια ίσως άσχημη πλευρά, αλλά με ρομαντικό τρόπο» αναφέρει.

Το επόμενο διάστημα ο ίδιος θα επιδιώξει να οργανώσει ακόμα μεγαλύτερη καμπάνια με φωτογραφίες κατά του βιασμού με σωματείο και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: makthes

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo