ΥΠΑΑΤ: Υπεγράφη σύμβαση για το Διαχειριστικό Σχέδιο Βόσκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ύψους 1.907,620 ευρώ

lawandorder.gr 14-05-2021 13:27
ΥΠΑΑΤ: Υπεγράφη σύμβαση για το Διαχειριστικό Σχέδιο Βόσκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ύψους 1.907,620 ευρώ
Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έγινε η δέκατη περιφέρεια που υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός με τον περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.907,620 ευρώ και τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης αφορούν έκταση 4.239.256,92 στρεμμάτων στις περιφερειακές ενότητες Ρόδου, Κω, Καρπάθου, Καλύμνου, Σύρου, Άνδρου, Θήρας, Κέας, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου και Τήνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, «στόχος υπογραφής της σύμβασης είναι η πλήρης και αντικειμενική απογραφή της φυσιογνωμίας του καθεστώτος χρήσης και του παραγωγικού δυναμικού των βοσκήσιμων γαιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να γίνει ο χωρικός προσδιορισμός, να είναι γνωστή η ακριβής επιφάνειά τους, η αξιόπιστη εκτίμηση της βοσκοϊκανότητάς τους, η λιβαδική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η διαίρεσή τους σε λιβαδικές μονάδες, οι οποίες θα κατανεμηθούν στη συνέχεια στους κτηνοτρόφους, ούτως ώστε να εξατομικευτεί η χρήση τους».

Οι πόροι χρηματοδότησης του έργου προέρχονται από:

α) την είσπραξη των τελών βόσκησης της (κάθε) περιφέρειας και

β) από πόρους του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

Η διάρκεια της σύμβασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31.12.2021.

Πριν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είχαν ακολουθήσει άλλες εννέα περιφέρειες οι οποίες είχαν υπογράψει τις προγραμματικές τους συμβάσεις για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης.

Την αρχή έκανε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ακολούθησε στις 5 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και έξι μέρες μετά, στις 11 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Κρήτης.

Στις 24 Φεβρουαρίου ακολούθησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στις 25 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας, την 1η Απριλίου σειρά είχε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Τέλος, στις 2 Απριλίου υπέγραψε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στις 16 Απριλίου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και χθες, 13 Μαΐου η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo