• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βόλος: Τουλάχιστον τέσσερα εξώδικα σε καθηγητές από γονείς αρνητές των self test

lawandorder.gr 14-05-2021 12:52 Τελευταία ενημέρωση: 14-05-2021 12:52
Βόλος: Τουλάχιστον τέσσερα εξώδικα σε καθηγητές από γονείς αρνητές των self test
Έκκληση των εκπαιδευτικών στον Βόλο προς τους γονείς να αποσύρουν τα εξώδικά τους - Είναι αρνητές των self test

Τέσσερα ίσως και παραπάνω εξώδικα κατά εκπαιδευτικών και συλλόγους εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κατέθεσαν γονείς από τον Βόλο, οι οποίοι αρνούνται να διενεργήσουν τα παιδιά τους self test, με αποτέλεσμα εκείνα να μην μπορούν να γίνουν δεκτά στα σχολεία.

Έκκληση των εκπαιδευτικών

"Απευθύνω έκκληση προς τους γονείς αυτούς να αποσύρουν τα εξώδικα που έχουν καταθέσει εναντίων εκπαιδευτικών. Δεν μπορεί ο εκπαιδευτικός, που είναι δημόσιος λειτουργός να διώκεται επειδή εφαρμόζει τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Φίλιππος Κωνσταντινίδης μιλώντας στο magnesianews.gr.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι εκπαιδευτικοί εάν δεν εφαρμόσουν τη νομοθεσία θα διωχθούν και υπηρεσιακά αλλά και ποινικά και σημείωσε πως εάν θέλουν οι γονείς να διαμαρτυρηθούν, να το κάνουν στην Εισαγγελία ή στο Υπουργείο, οι οποίοι εκδίδουν τις αποφάσεις και όχι απέναντι στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ενάμιση χρόνο τώρα προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, τηρώντας τις οδηγίες και τις αποφάσεις της πολιτείας.

Πάντως το θέμα φαίνεται να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, καθώς όμως δημοσίευσε σήμερα η ΜΑΓΝΗΣΙΑ και το magnesianews.gr γονείς μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια έχουν καταθέσει πολυσέλιδα έγγραφα, νομικού περιεχομένου, με τα οποία διαμαρτύρονται για το θέμα της αυτοεξέτασης των μαθητών για τον κορονοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo