• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Γεωργιάδης: Θα γραφτώ πρώτος σε γυμναστήριο

lawandorder.gr 14-05-2021 10:29 Τελευταία ενημέρωση: 14-05-2021 11:03
Γεωργιάδης: Θα γραφτώ πρώτος σε γυμναστήριο
Ο υπουργός παρέθεσε τα μέτρα οικονομικής στήριξης των γυμναστηρίων όπως το εργαλείο κάλυψης παγίων δαπανών και η έκτακτη επιδότηση από το ΕΣΠΑ

«Θα γραφτώ πρώτος σε γυμναστήριο» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής επιχειρώντας να στείλει μήνυμα στήριξης για τον συγκεκριμένο κλάδο που έχει πληγεί υπέρμετρα από την πανδημία.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος επίσης τόνισε την σημασία της σωματικής άσκησης, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Έχετε δίκιο. Τα γυμναστήρια θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επούλωση των επιπτώσεων της πανδημίας στην υγεία και στο σώμα μας. Επειδή πέρασα κι εγώ πρόσφατα μια περιπέτεια υγείας θα γραφτώ πρώτος σε γυμναστήριο. Να γραφτεί και ο υπόλοιπος κόσμος. Χρειάζονται στήριξη τα γυμναστήρια και θα συνεχίζουμε να τα στηρίζουμε και μετά την επαναλειτουργία τους».

Ο υπουργός παρέθεσε τα μέτρα οικονομικής στήριξης των γυμναστηρίων όπως το εργαλείο κάλυψης παγίων δαπανών και η έκτακτη επιδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ πρόσθεσε πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα είναι τέτοια που θα επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία των γυμναστηρίων.

Παράλληλα, επανέλαβε την δημόσια έκκληση προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν λέγοντας μεταξύ άλλων «Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός θα φτάσουμε πολύ γρήγορα στο τείχος ανοσίας.

Απευθύνω δημόσια έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν . Όσα λεφτά και να δώσουμε δεν θα μπορέσουμε να τελειώσουμε με την πανδημία αν δεν εμβολιαστούμε. Όσοι ασκούν το ατομικό τους δικαίωμα να μην εμβολιάζονται να ξέρουν ότι μόνοι τους εξαιρούνται της μεγαλύτερης εθνικής προσπάθειας των τελευταίων δεκαετιών. Με αυτή τους την πράξη τάσσονται εναντίον του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου . Μόνο έτσι θα δώσουμε τη βεβαιότητα στους εργαζομένους ότι θα έχουν δουλειά και αύριο».

 

«Έρχονται ανακοινώσεις για την στήριξη των ξενοδοχείων» - Τι αποκάλυψε για τον Νίκο Καρανίκα

Ξεκινάει από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τις επιχειρήσεις της εστίασης που θέλουν ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά πρώτων υλών για την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 330 εκατομμύρια ευρώ.

Στην πλατφόρμα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι επιχειρήσεις εστίασης με πτώση τζίρου άνω του 30%, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως θα ενισχυθούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παραπέμποντας σε ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Σημείωσε πως οι απορροφήσεις πόρων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ είναι μεγάλη ενώ υπογράμμισε ότι στο νέο ΕΣΠΑ υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία του covid.

Αναφορικά με την επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Καρανίκα, είπε πως έχει προκαλέσει έκπληξη η κίνηση αυτή ιδιαίτερα σε αυτούς που « πίστευαν ότι είμαι ο Πολάκης της ΝΔ».

Είπε πως η χορήγηση φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα μπορεί να βελτιώσει την ζωή ανθρώπων όπως ο καρκίνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo