Ο κ. Παναγιωτόπουλος, η παραχώρηση ακινήτων στους δήμους και ο βουλευτικός λαϊκισμός

Πέτρος Τρουπιώτης 14-05-2021 10:02 Τελευταία ενημέρωση: 14-05-2021 16:06
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, η παραχώρηση ακινήτων στους δήμους και ο βουλευτικός λαϊκισμός
Επειδή είμαστε στον 21ο αιώνα, μην νομίζετε ότι η ασθένεια του λαϊκισμού αυτή έχει εκλείψει. Αντίθετα υπάρχει και εγκαθίσταται και σε νέους ανθρώπους-πολιτικούς

Έχουμε και άλλη φορά , από αυτές τις στήλες, αναφερθεί στον λαϊκισμό που ενδημεί στην χώρα , εδώ και δεκαετίες. Λαϊκισμό που δεν άφησε κανένα κόμμα, χωρίς να το «μπολιάσει.

Η αίσθηση που κυριαρχούσε και κυριαρχεί εν μέρει ακόμα , στην χώρα, πως δηλαδή αρκεί να υποσχεθείς τα πάντα στους πολίτες, να γίνεις αρεστός και έτσι θα πάρεις την ψήφο τους, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες των κομμάτων στον λαϊκισμό.

Και βέβαια, δεν θα μπορούσαν να μην κολλήσουν την ασθένεια αυτή και βουλευτές. Ίσως μάλιστα μερικοί από αυτούς να ήταν (και είναι) ξενιστές της.

Τα τρυκ για κολακεία των πολίτων-ψηφοφόρων πολλά. Από την υπόσχεση των πάντων , ακόμα και καταφανώς ανέφικτων, υπόσχεση εντελώς αντίθετων πραγμάτων, καλλιέργεια της λογικής «μόλις βγω ότι θέλετε θα γίνει».

Μάλιστα , εκτός από τα τηλεγραφήματα βουλευτών προς τους ψηφοφόρους τους, του στυλ « κατόπιν ενεργειών μου έγινε το τάδε ή το δείνα», είχαμε και αλλά τρυκ, όπως για παράδειγμα διαρροή σε μια εφημερίδα μιας «είδησης» και μετά ερώτηση στην Βουλή με βάση αυτό το δημοσίευμα, έτσι ώστε να φαίνεται ότι «το θέμα είναι σοβαρό και έχει πάρει διαστάσεις».

Επειδή έχουμε μπει στον 21ο αιώνα , μην νομίζετε ότι η νοοτροπία αυτή έχει εκλείψει. Αντίθετα υπάρχει και εγκαθίσταται και σε νέους ανθρώπους-πολιτικούς.

Για παράδειγμα , ο βουλευτής του Μέρα 25 Κρίτων Αρσένης, δεν είναι λίγες φορές που κατρακυλάει σε λαϊκίστικες κινήσεις, δηλώσεις και ερωτήσεις στην Βουλή.

Προχθές, κατέθεσε ,νέα, ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για την εκποίηση , όπως λέει έκτασης που ανήκει σε οργανισμό του αντίστοιχου υπουργείου(και όχι στον τοπικό δήμο).

Μόνον που όπως φαίνεται, οι παρόμοιες ερωτήσεις έχουν γίνει «φάμπρικα» από τον συγκεκριμένο βουλευτή.

Γι αυτό και ο αρμόδιος υπουργός, ο κ Ν Παναγιωτόπουλος εξανεστει, ως φαίνεται και ξεκίνησε την απάντηση του κάπως …πρωτότυπα:

«..κύριε συνάδελφε, οφείλω εξαρχής να εξηγηθώ, για να μην παρεξηγηθώ Δεν είμαι κτηματομεσίτης…… αναλωνόμαστε σε συζητήσεις σχετικά με τις παραχωρήσεις αξιοποίησης ακινήτων. Νιώθω σαν κτηματομεσίτης. Δεν πρέπει να είναι αυτός ο ρόλος μου.»

Πέραν όμως του …γραφικού του πράγματος, ο κ Παναγιωτόπουλος μπήκε και στην ουσία του θέματος. Και αυτό έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Γιατί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ξεκαθάρισε πως οι δήμοι και οι περιφέρειες που θέτουν θέμα παραχώρησης ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν μπορεί να την ζητούν:

«..χωρίς να έχουν καμία συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη, συγκροτημένη, κοστολογημένη πρόταση σχετικά με την αξιοποίησή τους».

Εδώ λοιπόν είναι και το «κλειδί» για το όλο ζήτημα , αλλά και η αποκάλυψη του λαϊκισμού.
Βουλευτές από όλα τα κόμματα, (και όχι μόνον ο κ Αρσένης, για να είμαστε δίκαιοι ) διαχρονικά, ζητούν να παραχωρηθούν σε δήμους της εκλογικής τους περιφέρειας στρατόπεδα η αλλά στρατιωτικά κτήρια, που δεν λειτουργούν, χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο για το τι θα γίνουν.
Όμως , οι βουλευτές αυτοί μπορούν να δηλώσουν στον δήμαρχο και τους ψηφοφόρους τους πως «εγώ το ζήτησα , αλλά ο υπουργός ήταν κακός…».

Ενώ από την αρχή ξέρουν πως οι τα στρατόπεδα έχουν λόγο ύπαρξης ως στρατιωτικές δομές ή πως ο δήμος δεν έχει ούτε σχέδιο και ίσως ούτε πόρους για την αξιοποίηση τους, άρα δεν μπορούν να παραχωρηθούν

Δεν πειράζει σου λέει, θα πουλήσω …εκδούλευση στο Δήμαρχο και «φούμαρα» στους συμπολιτες-ψηφοφορους.

Δεν ξέρω πόσο πια , έχουν ανταπόκριση τέτοιες λαϊκίστικες κορώνες (αν και με τον Σύριζα και τις εκλογές του 2015, φάνηκε ότι οι πολίτες είναι ακόμα …καλοί ακροατές λαϊκίστικών ψεμάτων).

Ξέρω όμως πως το σύνολο των υπουργών μια φιλελεύθερης κυβέρνησης που βλέπει το αύριο, οφείλει να κρατά σε αντίστοιχα θέματα την στάση του κ Παναγιωτόπουλου.

Φέρτε μου ένα συγκεκριμένο, κοστολογημένο σχέδιο που να εξηγεί ποιόν θα εξυπηρετήσει και σε τι το συγκεκριμένο έργο και τότε συζητάμε……

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo