«Συμβόλαιο θανάτου» στην Ζάκυνθο: Κοντά στη διαλεύκανση η ΕΛΑΣ

lawandorder.gr 13-05-2021 23:47
«Συμβόλαιο θανάτου» στην Ζάκυνθο: Κοντά στη διαλεύκανση η ΕΛΑΣ
Νέα στοιχεία της ΕΛΑΣ για την δολοφονία της 37χρονης γυναίκας τον Ιούνιο του 2020 στην περιοχή Λιθακιά αναμένεται να ρίξουν φως στην πρόσφατη υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου επιχειρηματία και συζύγου της

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα στην έρευνα της ΕΛΑΣ για την δράση των συμμοριών της Ζακύνθου.

Οι αρχές ασφαλείας  είναι κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας μίας 37χρονης γυναίκας που σημειώθηκε πέρυσι τον Ιούνιο στην περιοχή Λιθακιά της Ζακύνθου.

Πρόκειται για την σύζυγο του 54χρονου επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη που δολοφονήθηκε κι αυτός την προηγούμενη εβδομάδα στο κέντρο της πόλης, μετά από ενέδρα θανάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛΑΣ έχει εντοπίσει στοιχεία για δύο τουλάχιστον πρόσωπα που εμπλέκονται στην δολοφονική επίθεση  το περασμένο καλοκαίρι κι αναμένονται σχετικές κινήσεις κι ανακοινώσεις από τις διωκτικές αρχές.

Η ΕΛΑΣ έφτασε στην διαλεύκανση της υπόθεσης  από αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων, από το σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες  για διαφυγή τους από το νησί (σ.σ. με προορισμό την Κυλλήνη), καθώς επίσης και από καταθέσεις και μηνύσεις του θύματος της πρόσφατης δολοφονικής επίθεσης, ο οποίος είχε κατονομάσει συνολικά 10 άτομα (σ.σ. από Ζακυνθο, Αθήνα αλλά κι από Πάτρα)  ως σχετιζόμενους με την δολοφονία της συζύγου του.

Η δολοφονία που φαίνεται να εξιχνιάζεται είχε σημειωθεί την 9η Ιουνίου 2020 και η άτυχη γυναίκα επέβαινε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο σύζυγος της.

Δυο δράστες  που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μαύρες φόρμες και άσπρα κράνη, έτσι ώστε να μοιάζουν με αστυνομικούς  είχαν πυροβολήσει κατά του ζευγαριού με αποτέλεσμα τον θάνατο της 37χρονης.

Η έρευνα αυτή είχε παραμείνει στάσιμη για μεγάλο χρονικό διάστημα παρ’ ότι   είχαν δοθεί πολλά στοιχεία από τον 54χρονο που φέρεται να είχε  πραγματοποιήσει ιδιωτική έρευνα.

Επόμενος στόχος της ΕΛΑΣ είναι να διαλευκανθεί κι η δολοφονία του επιχειρηματία, αλλά και να περιορισθεί η δράση του οργανωμένου εγκλήματος στο νησί που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo