• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ζάκυνθος: Κάτω από άκρα μυστικότητα οι καταθέσεις για τη δολοφονία του 53χρονου επιχειρηματία

lawandorder.gr 13-05-2021 19:36
Ζάκυνθος: Κάτω από άκρα μυστικότητα οι καταθέσεις για τη δολοφονία του 53χρονου επιχειρηματία
Σε αρκετές μάλιστα από τις περιπτώσεις καταβάλουν προσπάθειες να «ξεκλειδώσουν» όσο περισσότερο μπορούν τους μάρτυρες

Η εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, σε κεντρικό σημείο της πόλης του νησιού, εξακολουθεί να παραμένει για τους αστυνομικούς στη Ζάκυνθο, γρίφος για δυνατούς λύτες.

Οι έρευνες αν και έχουν προχωρήσει σημαντικά με τα αποτελέσματά τους να έχουν φέρει πολλά στοιχεία στην επιφάνεια βάζοντας ακόμα και στο κάδρο των ενόχων πρόσωπα και καταστάσεις, ωστόσο πριν την οποιαδήποτε εξέλιξη οι αρχές θέλουν να είναι 100% σίγουρες πως έχουν καλά δεμένη την υπόθεση.

Όλες αυτές τις ημέρες και κάτω από άκρα μυστικότητα καλούν για καταθέσεις άτομα από το περιβάλλον του επιχειρηματία, αλλά και όσους συνδέονταν με εκείνον, προκειμένου να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν.

Σε αρκετές μάλιστα από τις περιπτώσεις καταβάλουν προσπάθειες να «ξεκλειδώσουν» όσο περισσότερο μπορούν τους μάρτυρες, καθώς κάποιοι φαίνεται να ανησυχούν και να φοβούνται ακόμα και για την ζωή τους.

Αν και έχουν περάσει κάποιες μέρες, αύριοσυμπληρώνεται μια εβδομάδα από την δολοφονία του επιχειρηματία, αρκετοί είναι αυτοί που εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για την οποιαδήποτε διαρροή, ενώ άλλοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Ανάμεσα τους και τα δυο αδέλφια λογιστές μέσα στο γραφείο των οποίων έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ο επιχειρηματίας κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του.

Το λογιστικό τους γραφείο μέχρι σήμερα εξακολουθεί να παραμένει κλειστό με τους δυο να προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, καθώς από την μια είναι οι τελευταίοι που είδαν τον Ντίμη Κορφιάτη ζωντανό και από την άλλη οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του.

Για τον λόγο αυτό όσο κι αν προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους στάθηκε αδύνατο, καθώς αρνούνται ευγενικά την οποιαδήποτε δήλωση. 

Παρέμβαση εισαγγελέα

Η υπόθεση της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών να εποπτεύει προσωπικά ο ίδιος όλες τις ανακριτικές πράξεις.

Παράλληλα, ο κ. Πλίωτας ζήτησε από τον συνάδελφό του να γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες ενέργειες για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας του επιχειρηματία.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo