Παραλαβή επίσημου ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικών αποφάσεων και από τον Άρειο Πάγο μέσω του gov.gr

Κατερίνα Μάνθου 13-05-2021 17:54
Παραλαβή επίσημου ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικών αποφάσεων και από τον Άρειο Πάγο μέσω του gov.gr
Το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί και σε άλλα δικαστήρια

Αντίγραφο δικαστικής απόφασης ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr θα μπορούν πλέον να παραλαμβάνουν οι δικηγόροι και από τον Άρειο Πάγο. Όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης η παραλαβή ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), δικαστικών αποφάσεων θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα και σε άλλα δικαστήρια. 

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης αναφέρει τα εξής:

«Διαθέσιμη και για τον Άρειο Πάγο είναι μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η εφαρμογή για την ψηφιακή αίτηση και παραλαβή επίσημου ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικών αποφάσεων, η οποία είχε ξεκινήσει πιλοτικά από το Πρωτοδικείο και Εφετείο Πειραιώς και το Ειρηνοδικείο και Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για το Εφετείο Θεσσαλονίκης, τα Πρωτοδικεία Βέροιας και Άμφισσας και για το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα δικαστικά καταστήματα της χώρας.

Η πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021 με απόφαση των Υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Πρόκειται για μια δράση που εντάσσεται στο  μνημόνιο συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι Γενικοί Γραμματείς Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πάνος Αλεξανδρής, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, με  στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης.

Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη μέσω του https://www.gov.gr/ipiresies/dikaiosune/dikasteria/elektronikes-dikastikes-apophaseis.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo