Παρέμβαση Πλιώτα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά – Ζητεί από τους εισαγγελείς να συμβάλλουν στην εξιχνίασή του

Κατερίνα Μάνθου 13-05-2021 16:44 Τελευταία ενημέρωση: 13-05-2021 16:48
Παρέμβαση Πλιώτα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά – Ζητεί από τους εισαγγελείς να συμβάλλουν στην εξιχνίασή του
«Η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την με πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία»

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα προκάλεσε το πρωτοφανές σε αγριότητα έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα μια 20χρονη μητέρα. Με έγγραφό του προς τους προϊσταμένους της εισαγγελίας Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών, ο κ. Πλιώτας τους ζητεί να συμβάλλουν, «κατά το μείζον» στην προανάκριση εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος και των εντοπισμό των δραστών.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο έγγραφό του αναφέρει ότι «η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία συνιστούν σταθερή αποστολή και υποχρέωση της Εισαγγελίας». Παράλληλα,  απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του, που διευθύνουν την Εισαγγελία Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών, επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:  «Στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας θα πρέπει να συμβάλλετε, κατά το μείζον, διευθύνοντας και, αναλόγως, εποπτεύοντας την προανάκριση, σε αρμονική βεβαίως συνεργασία με τις αυτεπαγγέλτως  επιληφθείσες προανακριτικές αστυνομικές αρχές, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων».

Συγκεκριμένα στο έγγραφό του προς τους προϊσταμένους της εισαγγελίας Πρωτοδικών και Εφετών της Αθήνας, ο ανώτατος εισαγγελικός της χώρας αναφέρει τα εξής:

«Η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την με πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία που δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν το σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας ένδεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία.

Αυτονοήτως στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας θα πρέπει να συμβάλλετε, κατά το μείζον, διευθύνοντας και, αναλόγως, εποπτεύοντας την προανάκριση, σε αρμονική βεβαίως συνεργασία με τις αυτεπαγγέλτως  επιληφθείσες προανακριτικές αστυνομικές αρχές, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων.

Η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία συνιστούν σταθερή αποστολή και υποχρέωση της Εισαγγελίας (άρθρο 24 παρ.2 ν. 1756/1988)».

Διαβάστε και:

Γλυκά Νερά, σύζυγος 20χρονης: Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν μίλησα με την αστυνομία

 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo