19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Αποκλειστικό L&O: Τούρκος ένας στους τρεις που περνάει τα σύνορα του Έβρου


    Απαγορεύεται οιαδήποτε αναπαραγωγή των αποκλειστικών ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Lawandorder.gr χωρίς την απαιτούμενη αναφορά στην πηγή αυτών. Σε αντίθετη περίπτωση, το νομικό τμήμα της ιστοσελίδας επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των απαιτούμενων νομικών ενεργειών.
    Σχεδόν καθημερινές είναι οι αφίξεις Τούρκων πολιτών που περνούν τα σύνορα μέσω του ποταμού Έβρου και φτάνουν στην χώρα μας ζητώντας πολιτικό άσυλο.
    Γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί και άτομα από όλο το κοινωνικό φάσμα της γείτονος, φτάνουν στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο και υποστηρίζοντας πως η ζωής τους κινδυνεύει από το καθεστώς Ερντογάν, καθώς αυτοί είναι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Φετουλάχ Γκιουλέν, «θανάσιμου εχθρού» του Τούρκου προέδρου.
    Ο αριθμός των Τούρκων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, δεν είναι έχει γίνει γνωστός από το Ελληνικό κράτος, ενώ άγνωστο παραμένει επίσης, που διαμένουν οι άνθρωποι αυτοί.
    Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ένας στους τρεις μετανάστες που περνάνε τα σύνορα του Έβρου, είναι Τούρκος υπήκοος.
    Αυτό που παρουσιάζει όμως μεγάλο ενδιαφέρον είναι η ευκολία με την οποία φτάνουν οι «Γκιουλενιστές» στην Ελλάδα αλλά και κατά πόσο η παρουσία τους εδώ, σχετίζεται με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν όπως αναφέρουν στην Τουρκία.
    Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως όσοι φτάνουν στην Ελλάδα από τα σύνορα του Έβρου, διανύουν μια στρατικοποιημένη ζώνη την οποία προστατεύουν ο Τουρκικός στρατός και η στρατοχωροφυλακή.
    Άρα πως καταφέρνουν να περάσουν στην χώρα μας, όταν θεωρητικά ο στρατός θα προχωρούσε στην σύλληψή τους;
    Επαναλαμβάνω, μιλάμε για στρατικοποιημένη περιοχή, όχι τελωνειακό σταθμό.
    Παράλληλα, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα το γεγονός πως σε πολλές περιπτώσεις, Τούρκοι δικηγόροι τηλεφωνούν στις Ελληνικές αρχές, ζητώντας να μάθουν αν συγκεκριμένα άτομα, με συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα, έχουν φτάσει στην Ελλάδα! Πως γίνεται λοιπόν άτομα που κινδυνεύουν από το καθεστώς Ερντογάν να έρχονται στη χώρα μας με δίκτυο δικηγόρων να αναμένει να φτάσουν στα Ελληνικά φυλάκια, τηλεφωνώντας μάλιστα πριν καν εμφανιστούν.
    Άγνωστο επίσης παραμένει, πως συντηρούνται οικονομικά οι Τούρκοι που αφού λάβουν άσυλο στην συνέχεια κινούνται στις περιοχές της ενδοχώρας και αν φυσικά, είναι δυνατή η παρακολούθησή τους από τις Ελληνικές αρχές.
    Το γεγονός Του μεγάλου αριθμού ατόμων από την Τουρκία από τον Έβρο και παραμονής τους στην χώρα μας, έχει προβληματίσει παρατηρητές των εξελίξεων στην εσχατιά της χώρας, σε μια ευαίσθητη Εθνικά περιοχή.
    Μάλιστα οι αφίξεις, αναμένεται να αυξηθούν και από την θάλασσα προς τα νησιά του Αιγαίου, κάτι άλλωστε που είχε συμβεί και το περσινό καλοκαίρι.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ