• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Άναψε φωτιές» παρέμβαση της Wonder Woman Γκαλ Γκαντότ για το Μεσανατολικό

lawandorder.gr 13-05-2021 09:58
«Άναψε φωτιές» παρέμβαση της Wonder Woman Γκαλ Γκαντότ για το Μεσανατολικό
Η 36χρονη ηθοποιός έχει θητεύσει για 2 χρόνια στον στρατό του Ισραήλ

Το μήνυμα υπέρ της ειρήνης της Ισραηλινής ηθοποιού Γκαλ Γκαντότ, γνωστής από το ρόλο της ως αμαζόνα Wonder Woman, εν μέσω συνεχιζόμενων πυραυλικών επιθέσεων στη Δυτική Όχθη προκάλεσε μια καταιγίδα από διαδικτυακές επικρίσεις, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι αποτελεί εργαλείο «προπαγάνδας» για τον ισραηλινό στρατό. Η 36χρονη ηθοποιός έχει θητεύσει για δύο χρόνια στον στρατό του Ισραήλ. Δεν ήταν πάντως λίγοι και αυτοί που την υπερασπίστηκαν. 

«Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο που συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό», δήλωσε η Ισραηλινή ηθοποιός την Τετάρτη χρησιμοποιώντας ένα emoji ραγισμένη καρδιά. «Το Ισραήλ αξίζει να ζήσει ως ένα ελεύθερο και ασφαλές έθνος, οι γείτονές μας αξίζουν το ίδιο. Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Προσεύχομαι να τελειώσει αυτή η αδιανόητη εχθρότητα, προσεύχομαι ώστε οι ηγέτες μας να βρουν τη λύση ώστε να μπορούμε να ζούμε δίπλα-δίπλα με ειρήνη». 

Κάποιοι χρήστες του Twitter υπενθύμισαν τη στρατιωτική θητεία της ηθοποιού, κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει «εθνοκάθαρση» και «μαζική γενοκτονία», σε σχόλια που δεν είναι πλέον ορατά, αφού η Γκαντότ απενεργοποίησε τα σχόλια στο tweet της.

Χρήστες κατηγόρησαν την ηθοποιό και μοντέλο ότι «υπηρέτησε στις δυνάμεις κατοχής και είδε την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από πρώτο χέρι» και ότι δεν αναφέρει καν το όνομα «Παλαιστίνιοι». Άλλοι πάντως υποστήριξαν την έκκληση της Γκαντότ για ειρήνη, και σημείωσαν ότι απαιτείται στρατιωτική θητεία για όλους τους Ισραηλινούς άνω των 18 ετών. Κάποιοι έκαναν λόγο για συγκεκαλυμμένο μισογυνισμό, ενώ άλλοι για αντισημιτισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo