Η Τουρκία φωνάζει, η Αίγυπτος επικοινωνεί με το Ισραήλ για τη Γάζα

lawandorder.gr 13-05-2021 09:36 Τελευταία ενημέρωση: 13-05-2021 09:36
Η Τουρκία φωνάζει, η Αίγυπτος επικοινωνεί με το Ισραήλ για τη Γάζα
Ο Σάμεχ Σούκρι επισήμανε την ανάγκη να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι

Την ώρα που η Τουρκία αρκείται στο να φωνάζει κατά του Ισραήλ για τη Γάζα, η Αίγυπτος εκμεταλλεύεται τις διπλωματικές σχέσεις για να επικοινωνήσει με τους Ισραηλινούς. 

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι επισήμανε την ανάγκη να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι.

Ο κ. Σούκρι επίσης σημείωσε «τη σημασία των προσπαθειών για τη διάσωση των λαών της περιοχής από περαιτέρω κλιμάκωση και χρήση στρατιωτικής βίας», ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας τάχθηκε υπέρ της διευθέτησης των ζητημάτων με διπλωματικά μέσα.

«Τα πρόσφατα γεγονότα επιβεβαιώνουν την ανάγκη για την ταχύτερη κατά το δυνατόν επανάληψη των ειρηνευτικών προσπαθειών για επίλυση της παλαιστινοισραηλινής σύγκρουσης», αναφέρεται στην αιγυπτιακή ανακοίνωση.

Επίσης, για το ίδιο θέμα, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε τηλεφωνικά τόσο με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας όσο και τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, όπου πρότεινε να παρθούν επείγοντα μέτρα και να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες επαφές για να σταματήσει η αντιπαράθεση Ισραηλινών - Παλαιστινίων και η επίθεση εναντίον αμάχων, αλλά και να προστατευθούν τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού στα κατεχόμενα εδάφη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι θα εντείνει τις επαφές με τους ομολόγους του στη Μέση Ανατολή για τον τερματισμό της παρούσας κρίσης καθώς και την επίλυση της Παλαιστινιακής-Ισραηλινής σύγκρουσης, η οποία θεωρείται από τους σημαντικότερους παράγοντες αστάθειας στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo