Ακούστε τους ήχους από την πτήση του Ingenuity drone της NASA στον Άρη (βίντεο)

lawandorder.gr 13-05-2021 03:46
Ακούστε τους ήχους από την πτήση του Ingenuity drone της NASA στον Άρη (βίντεο)
Το πλάνο δείχνει το Ingenuity να ξεκινά την τέταρτη πτήση του στον πλανήτη στις 30 Απριλίου

Για πρώτη φορά, μπορείτε να ακούσετε πώς ηχεί ένα drone όταν πετάει στην ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη, μιας και η NASA κατάφερε να καταγράψει ήχο από το Ingenuity drone ενώ πετά πάνω από την επιφάνεια του Άρη.

Το αεροσκάφος πέταξε σε απόσταση 266 μέτρων. Εν τω μεταξύ, ο αέρας στον Άρη φυσάει στα μικρόφωνα. (Σας συνιστούμε να φορέσετε ένα ζευγάρι ακουστικών για να ακούσετε καλύτερα τον ήχο.)

Η NASA συνέλαβε τους ήχους και το βίντεο από το Perseverance rover, ένα ρομπότ ενός τόνου που ταξίδεψε με το Ingenuity στον Κόκκινο Πλανήτη. Το rover περιέχει κάμερες και ένα μικρόφωνο, αλλά η NASA έπρεπε να καθαρίσει μέρος της ηχογράφησης απομονώνοντας μία από τις προπέλες του drone και, στη συνέχεια, αυξάνοντας την ένταση του ήχου, για να το κάνει πιο εύκολο να ακουστεί υπό τον άνεμο του Άρη.

«Με το Perseverance να βρίσκεται 80 μέτρα μακριά από το σημείο απεδάφισης και προσεδάφισης του ελικοπτέρου, η αποστολή του rover δεν ήταν σίγουρη αν το μικρόφωνο θα έπιανε τον ήχο της πτήσης», έγραψε η NASA σε μια δημοσίευση. «Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πτήσης, όταν οι λεπίδες του ελικοπτέρου περιστρέφονται στα 2.537 rpm, ο ήχος πνίγεται πολύ από τη λεπτή ατμόσφαιρα του Άρη».

Η NASA ελπίζει να συλλάβει ακόμα περισσότερους ήχους από τις μελλοντικές πτήσεις του Ingenuity. Το σχέδιο της υπηρεσίας είναι να συνεχίσει να πετάει το drone για να μάθει καλύτερα πώς η «εναέρια ανίχνευση» θα μπορούσε να βοηθήσει στη μελλοντική εξερεύνηση του Άρη και άλλων πλανητών.

Πηγή: gr.pcmag.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo