Δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην δήμαρχο του Γιεκατερίνεμπουργκ σε φυλάκιση 9 ημερών

lawandorder.gr 12-05-2021 22:10
Δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην δήμαρχο του Γιεκατερίνεμπουργκ σε φυλάκιση 9 ημερών
Για προτροπή σε διαδηλώσεις συμπαράστασης στον Ναβάλνι

Δικαστήριο της ρωσικής πόλης Γιεκατερίνεμπουργκ καταδίκασε σε φυλάκιση εννέα ημέρων τον πρώην δήμαρχο της πόλης, Γιεβγκένι Ρόϊζμαν, καθώς τον έκρινε ένοχο επειδή χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προτρέψει τον κόσμο να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Γιεβγκένι Ρόϊζμαν, ο οποίος υπήρξε δήμαρχος της τέταρτης σε μέγεθος πόλης της Ρωσίας, Γιεκατερίνεμπουγκ, από το 2013 έως το 2018, κατηγορήθηκε ως διοργανωτής παράνομης διαδήλωσης όταν κάλεσε τους περίπου 500.000 ακολούθους του στο Twitter, να βγουν στους δρόμους.

«Διοργάνωση (διαμαρτυρίας) σημαίνει ένα tweet και ένα retweet,» έγραψε ο Ρόϊζμαν στο Twitter κοροϊδεύοντας την απόφαση. «Αυτό είναι μια έκκληση (να βγουν στους δρόμους)».

Ο Ρόϊζμαν ο οποίος θα πρέπει επίσης βάσει της απόφασης να συμπληρώσει 30 ώρες κοινωνικής εργασίας, είναι ένας ανοιχτός επικριτής των αρχών και μερικές φορές χρησιμοποιεί για τις χαρακτηρίσει στις αναρτήσεις του στο Twitter, προσβλητικές εκφράσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo