• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ολομέλεια Ελεγκτικού Συνεδρίου: Μηδένισε πρόστιμο σε νοσηλεύτρια που αλλοίωσε που έκανε το βαθμό του πτυχίου της «20» από «14,33»!

Κατερίνα Μάνθου 12-05-2021 18:32
Ολομέλεια Ελεγκτικού Συνεδρίου: Μηδένισε πρόστιμο σε νοσηλεύτρια που αλλοίωσε που έκανε το βαθμό του πτυχίου της «20» από «14,33»!
Η νοσηλεύτρια προσλήφθηκε με το πτυχίο αυτό σε κρατικό νοσοκομείο

Το μειωμένο ήδη πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ που είχε επιβληθεί σε νοσηλεύτρια επειδή αλλοίωσε το βαθμό του πτυχίου της – από 14,33 τον έκανε 20 «άριστα» - πριν το διορισμό της σε δημόσιο νοσοκομείο ακύρωσε με απόφασή της η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η νοσηλεύτρια προσλήφθηκε με το πτυχίο αυτό σε κρατικό νοσοκομείο αλλά κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε το 2013 εντοπίστηκε το παραποιημένο, ως προς τον βαθμό, πτυχίο της.  Ακολούθησε απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου με την οποία ανακλήθηκε ο διορισμός της νοσηλεύτριας στην οποία στην συνέχεια καταλογίστηκε το ποσό των 179.014  ευρώ. Το ποσό αυτό, αντιστοιχεί στο σύνολο των αποδοχών που έλαβε η νοσηλεύτρια καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που εργάσθηκε στο νοσοκομείο.

Η υπόθεση έφτασε στο Ι Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έπειτα από προσφυγή της νοσηλεύτριας. Το Τμήμα εξέδωσε την υπ. αριθμον 39/2019 απόφαση με την οποία μείωσε το ποσό του καταλογισμού από 179.014  ευρώ σε 50.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη απόφαση έλαβε υπόψη της πως η νοσηλεύτρια όλα αυτά τα χρόνια «εκτέλεσε τα καθήκοντα της θέσης της με συνέπεια και επάρκεια κατά τη διάρκεια του εργασιακού της βίου σύμφωνα με τις οικείες εκθέσεις αξιολόγησης και ότι το νοσοκομείο επωφελήθηκε των υπηρεσιών της».

Στην συνέχεια η υπόθεση έφτασε στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς η νοσηλεύτρια άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Τμήματος. Η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία με την υπ' αριθμ. 599/2021 απόφασή της, ακύρωσε  την από 30.6.2014 καταλογιστική  πράξη του νοσοκομείου σε βάρος της νοσηλεύτριας, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί ο καταλογισμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo