Η Ομάδα ΔΡΑΣΗ της ΕΛ.ΑΣ αποκτά υπηρεσιακή υπόσταση και δομή

Ηλίας Ψυχογιός 12-05-2021 16:45 Τελευταία ενημέρωση: 12-05-2021 16:45
Η Ομάδα ΔΡΑΣΗ της ΕΛ.ΑΣ αποκτά υπηρεσιακή υπόσταση και δομή
Ολόκληρο το Προεδρικό Διάταγμα - Με αστυνομικό προσωπικό και ειδικούς φρουρούς η στελέχωσή της

Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Με αυτό πραγματοποιούνται αλλαγές στην Υποδιεύθυνση Επιχειρησιακών Δράσεων, η οποία ανήκει στο Τμήμα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματος (ΟΠΚΕ) και στη Δ/νση Ασφαλείας Αττικής

Ιδρύεται: 
Α. Τμήμα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Δυτικής Αττικής, το οποίο εδρεύει στο δήμο Αχαρνών και έχει ταυτόσημες αρμοδιότητες με το Τμήμα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.


Β. Κέντρο επιχειρήσεων Ασφάλειας (Κ.Ε.Α.), επιπέδου Τμήματος με αποστολή την παρακολούθηση, καθοδήγηση και συντονισμό των διατιθέμενων δυνάμεων για τη διαχείριση περιστατικών και συμβάντων δημόσιας και κρατικής ασφάλειας, στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Σε περιπτώσεις πολύ σοβαρών και κρίσιμων περιστατικών ή συμβάντων, καθώς και όταν απαιτείται συνδυασμένη δράση ή διάταξη δυνάμεων και μέσων κατά την εκδήλωση γενικευμένων κρίσεων εσωτερικής ασφάλειας στην περιοχή ευθύνης της Γ.Α.Δ.Α., τον κεντρικό επιχειρησιακό συντονισμό του ως άνω Κέντρου, αναλαμβάνει το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Γ.Α.Δ.Α.


Με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, ιδρύεται Τμήμα Ειδικών Δράσεων εντός της Υποδιεύθυνσης Επιχειρησιακών Δράσεων, το οποίο είναι αρμόδιο για τη συγκρότηση Ομάδων Ειδικών Δράσεων με την ονομασία «Δράση», οι οποίες Ομάδες ενεργούν για την άμεση επέμβαση προς αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών που προκαλούνται, κατά κανόνα, από οργανωμένες ομάδες ατόμων.


Οι ίδιες Ομάδες ΔΡΑΣΗ θα ενεργούν στοχευμένα σε περιοχές με βαρύνουσα εγκληματικότητα και θα διενεργούν αστυνομικούς ελέγχους.
Η στελέχωση των Ομάδων ΔΡΑΣΗ θα γίνει με αστυνομικό προσωπικό και ειδικούς φρουρούς.
Σημαντικότατο είναι το γεγονός ότι οι Ομάδες ΔΡΑΣΗ με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα αποκτούν πλέον και θεσμική κατοχύρωση.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo