Π.Ο.Ε.Σ. προς ΥΕΘΑ - Σταματήστε να ομιλείτε για πλασματικό χρόνο - Ο διπλάσιος χρόνος είναι απλήρωτος χρόνος εργασίας

lawandorder.gr 12-05-2021 13:19 Τελευταία ενημέρωση: 12-05-2021 13:19
Π.Ο.Ε.Σ. προς ΥΕΘΑ - Σταματήστε να ομιλείτε για πλασματικό χρόνο - Ο διπλάσιος χρόνος είναι απλήρωτος χρόνος εργασίας
Όλο το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.

Μία απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, σε ερώτηση του βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και απόστρατου ανώτατου αξιωματικού, κ. Νικόλαο Μανωλάκου, στάθηκε η αφορμή για την έντονη αντίδραση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) η οποία με έγγραφό της ζητά από τον ΥΕΘΑ να μην αναφέρεται σε πλασματικό χρόνο στρατιωτικών, καθόσον, κατά την άποψη της Π.Ο.Ε.Σ., δεν υπάρχει πλασματικός χρόνος για τους στρατιωτικούς, αλλά πραγματικός διπλάσιος χρόνος απλήρωτης εργασίας.

Όλο το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Αναγιγνώσκοντας τη (β) σχετική απάντησή σας, επί της (α) όμοιας του βουλευτού της ΝΔ, Ανωτάτου απόστρατου Αξιωματικού των ΕΔ, άρα και γνωρίζοντος εκ των έσω τα θέματα των στρατιωτικών, κου Νικόλαου Μανωλάκου, σχετικά με την κατάργηση ηλικιακών ορίων αποστρατείας αξιωματικών, μας λυπεί το γεγονός ότι, προφανώς ο/οι συντάκτης/ες αυτής (της απάντησης), ομιλείτε/ούν για πλασματικά έτη στρατιωτικών, χωρίς αυτό να είναι ακριβές, δημιουργώντας όμως έτσι ένα τετελεσμένο και δεδικασμένο γεγονός.

Κατόπιν τούτου οφείλουμε να αντιδράσουμε εντόνως και να σας πληροφορήσουμε ότι πλασματικοί χρόνοι (κατά την ασφαλιστική ερμηνεία), που επικαλείστε στην απάντησή σας, δεν υπάρχουν. Για κάθε μία και για κάθε έναν Έλληνα στρατιωτικό, ο χρόνος εργασίας της/του είναι πραγματικός, ακριβώς έτσι όπως και εσείς ο ίδιος αναφέρετε εμμέσως πλην σαφώς σε άλλο σημείο της απάντησή σας (ιδέτε: «… χρόνος αυξημένος στο διπλάσιο έως 5 έτη … χρόνος αυξημένος έως 3 έτη …), πλην όμως είναι απλήρωτος χρόνος εργασίας. Μη δημιουργείτε λοιπόν τετελεσμένο και δεδικασμένο γεγονός. Ενισχύστε την άποψή μας και πιέστε ως ο πολιτικός μας προϊστάμενος για την αμοιβή του πραγματικού παραγόμενου έργου μας, χωρίς να παραπέμπετε στις καλένδες την καταβολή ακόμη και των νομοθετικώς προβλεπομένων δεδουλευμένων μας (ιδέτε αποζημίωση νυκτερινής μας εργασίας), λόγω δημοσιονομικής αντοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo