Ψευδή self test στα σχολεία - Παναγιωτακόπουλος: Ο ΕΟΔΥ θα διερευνήσει αν πρόκειται για λάθος παρτίδα

lawandorder.gr 11-05-2021 08:42 Τελευταία ενημέρωση: 11-05-2021 08:42
Ψευδή self test στα σχολεία - Παναγιωτακόπουλος: Ο ΕΟΔΥ θα διερευνήσει αν πρόκειται για λάθος παρτίδα
Διερευνάται αν τα ψευδή self test μαθητών και εκπαιδευτικών οφείλονται σε προβληματική παρτίδα

"Εισήλθαν εκρηκτικά στη ζωή μας, ως συμπληρωματικό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, για τα ψευδή self test που διαπιστώθηκαν κατά χιλιάδες στην πρεμιέρα της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Παναγιωτακόπουλος ανέφερε: "Όπως κάθε νέα άφιξη, θα προκληθούν προβλήματα. Θα λυθούν, όπως γίνεται", και συμπλήρωσε πως "θα διερευνηθεί αν πρόκειται για λάθος παρτίδα". Ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό είναι κάτι που προς το παρόν δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Όσο αφορά στην επικοινωνία του κοινού με τον ΕΟΔΥ και τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί λόγω του μεγάλου όγκου, είπε ότι θα προστεθεί νέα γραμμή για να απαντώνται όλα τα τηλεφωνήματα.

Ερωτηθείς για το αν κάποιος που έχει νοσήσει από κορονοϊό θα απολαμβάνει προνόμια ανάλογα με εκείνου που έχει εμβολιαστεί, είπε πως αυτό θα αποφασιστεί από την Πολιτεία, όμως εξήγησε πως "προφανώς αυτός που έχει νοσήσει πρόσφατα- εντός του τελευταίου τρίμηνου- έχει την ίδια ανοσία με αυτόν που έχει εμβολιαστεί".

Πότε μπορεί να εμβολιαστεί κάποιος που έχει νοσήσει

Στο ερώτημα πότε μπορεί να εμβολιαστεί κάποιος που έχει νοσήσει, είπε πως μετά το τρίμηνο "αρχίζεις να σκέφτεσαι το εμβόλιο", εξηγώντας πως δεν υπάρχει σχετική βιβλιογραφία, αλλά είναι κάτι που είναι υπό μελέτη.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνει αποστάσεις, έχει όμως προβλεφθεί η δεύτερη δόση για όσους έκαναν την πρώτη", απάντησε για το AstraZeneca.

Τέλος, αναφορικά με τον πότε αποκτά ανοσία κάποιος που έχει εμβολιαστεί, απάντησε "δύο εβδομάδες μετά τη 2η δόση έχεις κάνει ανοσία", ενώ από την ίδια κιόλας μέρα, "μπαίνεις στην πλατφόρμα και παίρνεις τη βεβαίωση εμβολιασμού".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo