17.1 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Ελληνικό #metoo: Ο εισαγγελέας αποφασίζει για το δημοφιλή κωμικό που τον εμπλέκουν σε βιασμό και απόπειρες βιασμού


    Σε κομβικό σημείο βρίσκεται πλέον μια από τις έρευνες της εισαγγελίας για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου. Μια από αυτές τις έρευνες που έχει ως κεντρικό πρόσωπο γνωστό κωμικό ηθοποιό, ολοκληρώνεται άμεσα, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφασίζει σύμφωνα με πληροφορίες για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του ηθοποιού. Δηλαδή, αποφασίζει για τον αν θα ασκήσει ποινική δίωξη κατά του καλλιτέχνη διαβιβάζοντας τη σχετική δικογραφία στον ανακριτή ή αν θα κλείσει την ερευνά του, ζητώντας αρχειοθέτηση της υπόθεσης.
    Να σημειωθεί ότι τον ηθοποιό έχουν καταγγείλει τρεις γυναίκες επίσης ηθοποιοί για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού, κατηγορίες που είναι όλες σε βαθμό κακουργήματος.
    Μάλιστα, πριν το Πάσχα ο εισαγγελέας είχε καλέσει για εξηγήσεις τον ηθοποιό ως ύποπτο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Δια του δικηγόρου του ο κωμικός κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με το οποίο αντικρούσει σύμφωνα με τις πληροφορίες τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι παθούσες.
    Αξίζει να σημειωθεί πως στις καταγγελίες τους οι δυο τουλάχιστον εκ των τριών ηθοποιών περιγράφουν ένα ίδιο μοντέλο συμπεριφοράς του καταγγελλόμενου ηθοποιού με απειλές, λεκτική βία και απαξίωση κάθε συναδελφικής σχέσης, πέραν της σεξουαλικής κακοποίησης. Κοινό στοιχείο πάντως και των τριών καταγγελιών είναι ότι ο ελεγχόμενος από τον εισαγγελέα ηθοποιός πλησίασε τις γυναίκες αυτές με κάποιο επαγγελματικό πρόσχημα.
    Στη συνέχεια, όπως τουλάχιστον φέρονται να έχουν καταγγείλει οι παθούσες προέβαινε σε ασελγείς πράξεις εναντίον τους με τις δυο από αυτές τις γυναίκες να έχουν γλυτώσει από βιασμό την τελευταία στιγμή, αποχωρώντας σε κατάσταση σοκ από τη «σκηνή του εγκλήματος», όπως έχουν περιγράψει.
    Αντίθετα, για την τρίτη παθούσα, το ραντεβού της με τον γνωστό ηθοποιό, το 2008, μέσα σε γνωστό θέατρο των Αθηνών εξελίχθηκε στο χειρότερο εφιάλτη. Η καταγγέλλουσα, νεαρή τότε, ηθοποιός φέρεται να περιέγραψε στον εισαγγελέα «σκληρές» πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης, οι οποίες συνιστούν το αδίκημα του βιασμού.
    Πάντως σε περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού, τότε ο ίδιος θα κληθεί να απολογηθεί σε ανακριτή, ο οποίος και θα κρίνει εάν πρέπει ή όχι να του επιβάλει προσωρινή κράτηση.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ