Υπονομεύουν τη χώρα ελπίζοντας να φθείρουν έτσι την κυβέρνηση

Πέτρος Τρουπιώτης 11-05-2021 06:34
Υπονομεύουν τη χώρα ελπίζοντας να φθείρουν έτσι την κυβέρνηση
Γιατί δεν είναι δυνατόν την στιγμή που η χώρα προσπαθεί να κάνει τα πρώτα βήματα για να μην υπάρξουν καταστροφικές εξελίξεις στην οικονομία (άρα και στην κοινωνία), κάποιοι να «ποντάρουν» στην καταστροφή του τουρισμού για καθαρά μικροκομματικούς-προσωπικούς λόγους

«Το νέο «επίπεδο» αντιπολίτευσης είναι η ελπίδα σε καταστροφή του τουρισμού, με ύπουλες προσπάθειες υπονόμευσής του. Διότι έτσι θα επέλθουν η φτώχεια και η δυσαρέσκεια, η ανεργία και οι χρεοκοπίες. Πρέπει οπωσδήποτε να κρατηθεί ο τουρισμός εκτός πολιτικάντικης αντιπαράθεσης».

Για ξεκίνημα του σημερινού άρθρου, δανείζομαι (και μάλιστα χωρίς να έχω πάρει την άδεια του) ένα tweet, που έκανε χθες, ένας «φίλος μου» στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.

Ο κ Φώτης Κοκοτός, που εκτός των άλλων είναι και επιχειρηματίας στον χώρο του τουρισμού.

Και εκ της τελευταίας ιδιότητας του, μάλλον ξέρει κάτι περισσότερο από όλους εμάς για την τουρισμό και το πόσο τον έχει ανάγκη η χώρα.

Βέβαια, θα μου πείτε το θέμα τουρισμός, λίγο πολύ όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας.

Μόνον που δυστυχώς και αυτός ο τομέας μπήκε και πάλι στην δίνη της κομματικής αντιπαράθεσης. Και αυτό μόνον κακό μπορεί να κάνει στον τομέα αυτό και βέβαια στην χώρα.

Η όλη αντιπαράθεση γύρω από τον τουρισμό, τείνει να αποκτήσει αυτοκαταστροφικά χαρακτηριστικά.

Γιατί δεν είναι δυνατόν, την στιγμή που η χώρα, «κουτσα-στραβα», αντιμετωπίζει την πανδημία και προσπαθεί να κάνει τα πρώτα βήματα για να μην υπάρξουν καταστροφικές εξελίξεις στην οικονομία (άρα και στην κοινωνία), κάποιοι να «ποντάρουν» στην καταστροφή του τουρισμού για καθαρά μικροκομματικούς –προσωπικούς λόγους.

Όταν μάλιστα οι κάποιοι αυτοί, δεν είναι τίποτε «περαστικοί» ή έστω στελέχη τρίτης και τέταρτης διαλογής κομμάτων που σκέφτονται με παρωπίδες, τότε τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά.

Δεν είναι δυνατόν, ενώ ο τουρισμός μπορεί να δώσει ένα από τα φιλιά της ζωής στην ελληνική οικονομία, κόμματα και κομματικά στελέχη, για λόγους καθαρά στενά μικροκομματικού συμφέροντος να κάνουν στην ουσία σαμποτάζ στον τουρισμό.

Ποια λογική εξυπηρετούν δηλώσεις που αφήνουν να εννοηθεί πως η χώρα έχει πρόβλημα μεγάλο με τον κορονοιο και δεν πρέπει να έλθουν τουρίστες, ή και δηλώσεις άλλων, όπως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Π. Κόκκαλης, που το λέει καθαρά και ευθέως.

"Δεν είναι και πολύ σοβαρό να λέμε στους τουρίστες να έρθουν στη χώρα τη στιγμή που είμαστε σε αυτή τη θέση όσον αφορά την πανδημία”.

Αυτή ήταν η σαφέστατη νομίζω δήλωση του κ Κόκκαλη, που προσπάθησε μετά, όταν είδε το τι προκαλεί, να την διορθώσει, ανεπιτυχώς βέβαια.

Και όλες αυτές οι δηλώσεις, δείχνουν ένα ότι μπροστά στο ενδεχόμενο κομματικό όφελος, «ας πάει και το παλιάμπελο», που λέει και η παροιμία.

Ας καταστραφεί ο τουρισμός, ας κλείνουν επιχειρήσεις, ας μείνουν άνεργοι συνάνθρωποι μας, ας έχουμε τεράστια προβλήματα στην οικονομία, δεν πειράζει. ΄Η μάλλον αυτό θέλουν να γίνει, μια και μόνον έτσι ελπίζουν πως θα πέσει η κυβέρνηση και θα μπορέσουν να επανέλθουν στην εξουσία.

Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια, αλλά η όλη αυτή προσπάθεια, μόνον ως εθνική υπονόμευση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, για να μην πως βαρύτερες λέξεις.

Γιατί φαίνεται ότι για κάποιους το πιθανό στενά κομματικό ή και προσωπικό κέρδος, είναι πάνω από τα συμφέροντα της χωράς και στην ουσία όλων των πολιτών.

Προφανώς, βρίσκονται ακόμα ένα αιώνα (για να μην πω περισσότερο ) πίσω.

Και αναρωτιέμαι, αν τελικά μπορούν (ή και αν θέλουν) να πλησιάσουν ποτέ την πραγματικότητα.

ΥΓ: Μερικές φορές αναρωτιέμαι, τι θα γινόταν αν ένας εισαγγελέας παρέπεμπε για κάποιο αδίκημα που να σχετίζεται με την πρόκληση προβλημάτων στην χώρα, ή έστω για διασπορά ψευδών ειδήσεων, κάποιον εξ αυτών των κυρίων…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo