Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ιράκ;

Law and Order 10-05-2021 12:59 Τελευταία ενημέρωση: 10-05-2021 12:59
Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ιράκ;
Για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός προγραμματίζει να επισκεφθεί τη χώρα

Είναι πολύ πιθανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επισκεφτεί το Ιράκ εντός του καλοκαιριού, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θεωρείου» της «Καθημερινής». Ο πρωθυπουργός δεν θα επισκεφθεί μόνο τη Βαγδάτη, αλλά και το ιρακινό Κουρδιστάν και την πόλη Ερμπίλ, που αποτελεί αυτόνομη περιοχή, τμήμα του κράτους του Ιράκ.

Πέρυσι τον Οκτώβριο είχε γίνει απόπειρα να επισκεφθεί το Ερμπίλ ο Νίκος Δένδιας, αλλά τελικά δεν κατέστη εφικτό και ο ΥΠΕΞ έφθασε μόνο μέχρι τη Βαγδάτη. Ο λόγος της επίσκεψης ήταν τα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου και αυτό που έμεινε τότε στη μέση, θέλει να ολοκληρώσει ο πρωθυπουργός, εκτιμά η στήλη.

Πρόκειται άλλωστε για μια περιοχή όπου η Αθήνα ρίχνει βάρος τα τελευταία χρόνια, λόγω της προσπάθειας τουρκικής διείσδυσης, παρά τα δεδηλωμένα φιλελληνικά αισθήματα των Κούρδων. Το Ερμπίλ είναι τα αρχαία Αρβηλα, το μέρος όπου δόθηκε η πασίγνωστη μάχη των Γαυγαμήλων το 331 π.Χ.

Σχετικά με την τότε επίσκεψη Δένδια, μετά την επιστροφή του από τη Βαγδάτη, ο ΥΠΕΞ είχε αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή πρόκληση των Τούρκων, καθώς είχαν αρνηθεί την άδεια εισόδου στον εναέριο χώρο της Τουρκίας με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να κάνει για περίπου 20 λεπτά κύκλους. Προφανώς είχαν πειραχτεί από την επίσκεψή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo