Η πολιτική και η επικοινωνία είναι «παράξενα σπορ»

Πέτρος Τρουπιώτης 10-05-2021 07:24 Τελευταία ενημέρωση: 10-05-2021 07:24
Η πολιτική και η επικοινωνία είναι «παράξενα σπορ»
Κανείς δεν εξήγησε στον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού κ Πατέλη, πως «παίζεται» το παιχνίδι στους συγκεκριμένους χώρους, ποιες παγίδες έχει και από που πρέπει να προφυλάσσεται

Η πολιτική είναι ένα «σπορ» ( για να χρησιμοποιήσω μια λέξη που χρησιμοποιούσε ένας –μακαρίτης πια -πολιτικός που είχε διατελέσει και κυβερνητικός εκπρόσωπος), στο οποίο όταν μετέχεις , πρέπει να έχεις συνεχώς τεντωμένη την προσοχή σου.

Το ίδιο συμβαίνει και με την επικοινωνία, που συνδέεται άμεσα με την πολιτική. Και στα δυο, ένα λάθος, αρκεί για να βρεθείς στα όρια της «καταστροφής».

Και το χειρότερο, δεν είναι αυτό , το χειρότερο είναι πως το λάθος που θα σου χρεωθεί, μπορεί να μην είναι «λάθος» στην ουσία, μπορεί να είναι μια κακή έκφραση, μια κίνηση την λάθος στιγμή, μια αντίδραση που έδωσε λάθος εντυπώσεις.

Δυστυχώς όμως, τα πράγματα είναι έτσι και γι αυτό όποιοι «ανακατεύονται» με τους χώρους αυτούς, από οποιαδήποτε θέση , οφείλουν να μάθουν (και να τηρούν) τους κανόνες αυτούς.

Ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού , ο κ Πατέλης, δυστυχώς γι αυτόν, δεν ακολούθησε τους κανόνες αυτούς με «θρησκευτική ευλάβεια».

Προφανώς, μη όντας πολιτικός , δεν έχει αντιληφθεί «πως παίζεται το παιχνίδι» στα μέσα ενημέρωσης και στην πολιτική.

Και , δυστυχώς, κανένας από όσους βρίσκονται κοντά του, δεν τον ενημέρωσε για τους κινδύνους και τις παγίδες που υπάρχουν.

Έτσι, σε συνέντευξη του αναφέρθηκε (ή εν πασει περιπτώσει έτσι φάνηκε) απαξιωτικά σε όσους κάνουν διδακτορικό.

Από την δήλωση του, που έκανε το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται σαν να θεωρεί όσους κάνουν διδακτορικό «τεμπέληδες» και ανθρώπους που «δεν θα προσλάμβανε» γιατί δεν έχουν διάθεση να μπουν στην αγορά εργασίας.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο κ Πατέλης έχει ο ίδιος διδακτορικό… Η πραγματικότητα είναι βέβαια λίγο διαφορετική. Όπως ο ίδιος είπε, η συνέντευξη αφορούσε επιλογή στελεχών στον τραπεζικό τομέα, μια θέση που είχε παλαιοτέρα στο εξωτερικό , και μιλούσε ακριβώς πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Όπως και να είναι , το θέμα έγινε τεράστιο και η αξιωματική αντιπολίτευση, βρήκε την ευκαιρία να κάνει τα σχόλια της…

Σχόλια , που στον απλό πολίτη μοιάζουν δίκαια, ιδιαίτερα μάλιστα την στιγμή που η κυβέρνηση έχει μιλήσει για την ανάγκη επιλογής των αρίστων.

Ο κ Πατέλης ζήτησε συγγνώμη , αλλά ήταν πια αργά. Το θέμα είχε κάνει τον κύκλο του, είχε αφήσει τις εντυπώσεις του , είχε δημιουργήσει την αρνητική για την κυβέρνηση εικόνα.

Άσχετα με το αν , επι της ουσίας η δήλωση του κ Πατέλη ήταν σωστή η λάθος, αυτό που έχει σημασία είναι πως ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού δεν είχε υποψιαστεί πως μπορεί να «ακουστεί» μια φράση του, πως μπορεί να απομονωθεί και πως μπορεί να αξιοποιηθεί αντιπολιτευτικά.

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ Πατέλη, έχω διαβάσει και έχω ακούσει πάντως τα καλυτέρα για τον ίδιο, τόσο για την προσωπικότητα του όσο και για τις γνώσεις και ικανότητες του.

Όφειλε λοιπόν κάποιος να τον «προστατεύσει», με την έννοια , να του εξηγήσει « πως παίζεται το παιχνίδι» σε αυτό το «σπορ» της πολιτικής.

Γιατί οι δηλώσεις στελεχών , σε τέτοιες θέσεις, δεν επιβαρύνουν μόνον τους ιδίους , αλλά κυρίως αυτούς που τους επέλεξαν.

Και αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Και γι αυτό έπρεπε να έχει «ενημερωθεί» ο κ Πατέλης, για τους περίεργους, παράξενους και πολλές φορές «πονηρούς» κανόνες του παιχνιδιού μεταξύ πολιτικής και μέσων ενημέρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo