15 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Η Δικαιοσύνη στο φόρουμ των Δελφών: Τι θα εισηγηθούν πολιτικοί και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί


    Αρχίζει σήμερα υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που θα διαρκέσει ως το Σάββατο 15 Μαΐου. Το Οικονομικό Φόρουμ περιλαμβάνει και ειδική θεματική ενότητα για τη Δικαιοσύνη.
    Ο υπουργός Επικρατείας, καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης θα ανοίξει τον κύκλο για τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, αναφερόμενος στην ανεξαρτησία της και την ανάγκη μεταρρυθμίσεων του δικαστικού συστήματος.
    Στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνστάντιος Τσιάρας θα μιλήσει για τη συμβολή της Δικαιοσύνης στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προσέλκυση επενδύσεων. Ακολούθως ο Γενικός Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος θα μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης ενώ ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς θα αναφερθεί στη συμβολή του Δικαστηρίου στον εκσυγχρονισμό του κράτους, της δημόσιας διοίκησης και τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών.
    Ο κύκλος για τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση από τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Νικόλαο Βούτση, ο οποίος θα μιλήσει για τους θεσμούς και την δημοκρατική τους λειτουργία.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ